Реклама / Ads
13| 4128 |09.07.2010 НОВИНИ

БСП клейми енергийната политика на ГЕРБ

.
С нарочна декларация, прочетена от парламентарната трибуна лидерът на БСП заклейми действията и политиката на правителството по енергийната стратегия на държавата. Действията на правителството застрашават националната сигурност и енергийната независимост на страната, изтъкна червеният лидер.
 

Според него правителството трябва да каже какво е договорено на срещата с вицепремиера на Русия Виктор Зубков.
„Коалиция за България призовава правителството да има отговорно поведение в този сложен казус, чиято крайна цел е България да се развие като енергиен център, преодолявайки възникващите препятствия от различен характер - икономически и политически. Единствената оценка за постигнатите резултати от правителството ще са не противоречивите и хаотични политически ангажименти, а реалното гарантиране на енергийните интереси на нашата държава.

Коалиция за България настоява правителството ясно и еднозначно да заеме позиция по тези проекти, да отстоява категорично българския интерес, без да се поддава на външен натиск от когото и да било. Недопустимо е чрез външен натиск да се пречи на България да заеме ключова позиция в енергетиката на Балканите”, се настоява в декларацията на червените.

Вътрешният министър Цветан Цветанов пък определи твърденията на Станишев като чист „популизъм".
„Българското правителство е само и единствено, за да защити националните интереси и да отстраним тези икономически интереси, които ваши кръгове само точиха държавата и създаваха корупционни схеми във всички тези посредници, които са по тези договори”, опонира заместникът на Борисов.

От ДПС пък коментираха, че въпреки включването на текст в актуализацията на бюджета, все още има неясноти относно субсидиите за тютюнопроизводителите. Колко точно пари ще бъдат изплатени на тютюнопроизводителите и кога ще се случи това, попита от парламентарната трибуна депутатът от движението Алиосман Имамов. Според ДПС управляващите нямат никаква идея как ще се развива тютюневият сектор през следващите години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4913 |28.06.2010 Г. Кадиев: Натрупах пари, преди да вляза в политиката . 30| 5777 |18.06.2010 Уорлик: BG медиите сменят политиката си за една нощ . 3| 4512 |14.06.2010 Имперската руска политика родила енергийните ни проекти . 9| 4926 |03.06.2010 Борисов: България има ясна евроатлантическа политика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads