Реклама / Ads
4| 5122 |13.05.2011 НОВИНИ

БСП плаши Младенов заради дипломати-ченгета

.
Сергей Станишев
Много силен политически, правен и друг отпор на всяко действия за лустрация от страна на управляващата партия ще бъде оказан от страна на БСП. Това заяви лидерът на столетницата Сергей Станишев по повод предложените от външния министър Николай Младено промени в Закона за дипломатическата служба.
 

Те предвиждат свързаните с ДС дипломати да нямат право  да заемат определени постове по високите етажи на българските дипломатически мисии в света.

Опитите за ограничаване на кадрите на ДС в други закони вече падаха в КС. Младенов заяви обаче, че предлаганите от него текстове не са лустрационни, тъй като ограничават само заемането на определени постове.

От думите на Станишев стана ясно, че БСП възнамерява да сезира Конституционния съд, ако проектозаконът бъде приет. Според него българската външна политика е в състояние на "ликвидация, дезориентация и непредсказуемост, което е резултат от политизацията на работата на МВнР и на лустрационните действия и подготвяните текстове за промени в закона за дипломатическата служба".

"В този мандат въпреки многото фанфари и шум правителството не успява да осигури подкрепа за реализацията за новия стратегически приоритет - членството в Шенген", каза още Станишев.

Той разкритикува и управлението на отбранителния сектор, в което основен мотив бил "няма пари". Според Станишев единствено се говори за многоцелевия изтребител, който трябва да бъде купен. По думите му това щяло да стане по един доста скандален начин - без конкурс, на основата на политическа целесъобразност.

Военният министър Аню Ангелов съобщи наскоро, че купуването на изтребител ще е "по-скоро с политическо решение, отколкото с конкурс ".

Станишев обаче пропусна да припомни някои доста съмнителни сделки, сключени от МО в неговия мандат.

Лидерът на БСП представи в петък управленския проект на левицата "Национална сигурност, външна политика и отбрана".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6143 |13.05.2011 С. Игнатов: Има страх от огромни двойки на матурите заради твърди критерии . 2| 4839 |11.05.2011 ГЕРБ-ерка е аут от комисия в НС заради скандала в Пещера . 1| 4783 |10.05.2011 Масов побой заради спорни имоти на мюфтийството в Пазарджик . 10| 5548 |10.05.2011 Страсбург ни нахока заради продължителността на делата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads