Реклама / Ads
32| 4904 |08.08.2014 НОВИНИ

БСП ще следи работата на служебния кабинет

.
Контролен орган в БСП ще следи работата на служебния кабинет. Това стана ясно на днешния пленум на червената партия.
 

 

Както Фрог нюз по-рано ви информира  на него новият лидер Михаил Миков махна трима души от ръковдсвото. Това са  Красимир Янков, Борислав Гуцанов и Емил Костадинов. Последните месеци преди разпускането на 42-ото Народно събрание се наблюдава консолидиране на десницата и използване на всички конституционални възможности, най-вече на президента, за атака срещу БСП. В тази обстановка ясно се очертава опитът за намеса на президента в политическия живот. Ако погледнете приоритетите, които си поставя служебният кабинет, очевидно е, че те далеч надхвърлят късия конституционен срок, в който ще управляват, заяви Миков на пленума. На него БСП реши за изборите да се представя като „БСП-Лява България”. Смяната се прави с цел партията да бъде по-разпознаваема.

 

Много критики, но и разбиране е получил бившият енергиен министър Драгомир Стойнев за споразумението с Уестингхаус.Това заяви самият той пред медиите след повече от 3-часов пленум на БСП. Припомняме, сред акцентите на заседанието бе именно темата за сключения в последните дни на кабинета „Орешарски" Акционерен договор за 7-ми блок на АЕЦ.

 

Тогава той бе посрещнат на нож дори от БСП, въпреки обясненията, че окончателно нищо не е подписано и това ще трябва да се направи от следващ Министерски съвет.

Темата енергетика, по думите му, е важна стратегическа тема. Още по-важни са стратегическите обекти за България и по този проект трябва да има консенсус, изтъкна Стойнев.

Този проект така е конструиран, че от него не може да се краде, категоричен бе той. Проектът за 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй" е конструиран прозрачно по европейските и световни правила. Националният съвет на левицата го е подкрепил, стана ясно още от коментара на ексенергийния министър.

 

Междувременно пленумът на БСП разпространи в три точки позицията на партията по темата „Енергетика".

 

1. Подчертава европейското и националното значение на проекта "Южен поток" и ангажираността на България с неговото изграждане в съответствие с европейските правила.

В същото време е необходимо да продължат действията за разнообразяване на източниците, трасетата и връзките за осигуряване на енергийните потребности на страната и сигурността на доставките на природен газ.

 

2. Потвърждава позицията си за приоритетното развитие на ядрената енергетика на страната.

Смята за необходимо да се възобнови и продължи работата по проектите за АЕЦ "Белене", за удължаване на срока на експлоатация на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" и за изграждане на нови мощности в АЕЦ "Козлодуй".

Остава в дълг към българските граждани, които очакваха рестартиране на проекта АЕЦ "Белене". Предлага да се предприемат активни действия за намиране на изход от арбитражното дело, който позволява строителството на АЕЦ "Белене".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4616 |06.08.2014 Миков изпрати четири конституции до служебния премиер . 25| 6620 |05.08.2014 Бившата пиарка на Дянков влиза в служебния кабинет . 128| 5707 |05.08.2014 Георги Близнашки оглавява служебния кабинет . 12| 4750 |04.08.2014 Служебният кабинет няма да сключва международни договори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads