Реклама / Ads
8| 5056 |17.02.2008 НОВИНИ

В Бургас давали пари на циганите, за да не гласуват

.
След голямото предизборно пазаруване на местните избори, сега дойде ред на пачките и по повод референдума за петролопровода Бургас - Александруполис. Този път - да не се гласува!
 

Днес в Бургас се провежда първият референдум след демократичните промени в страната. Бургазлии отговарят на въпроса “Одобрявате ли изграждането на петролопровода Бургас - Александруполис, с трасе на тръбопровода и с инсталации, разположени на територията на община Бургас?”. Бюлетините съдържат два отговора „ Да” и „Не”. Според действащия Закон за допитване до народа, референдумът ще бъде легитимен, ако участват 50 на сто плюс 1 от гласоподавателите. Само жители на община Бургас с адресна регистрация на територията на общината имат право да гласуват на допитването за петролопровода Бургас – Александруполис. За нуждите на референдума в Бургас са отпечатани общо 400 000 бюлетини. Всички 283 избирателни секции започнаха работа в 6 ч.  

Правно референдумът срещу проекта “Бургас-Александруполис” вероятно ще бъде оспорен още след 19 часа, но ще бъде огромен успех ако има над 30% активност, за да покаже, че има сериозен проблем, посочи по БНР народният представител от ОДС Любен Дилов-син. Той осведоми, че организацията била добра, но имало слухове, че се дават пари на циганите, за да не гласуват, поради което те били много объркани.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров, който е депутат от този избирателен район, призова по Дарик радио бургазлии да излязат и за гласуват на референдума за петролопровода Бургас - Александруполис. 

Изборният ден ще продължи ди 19 ч. В референдума имат право да гласуват 188784 избиратели, навършили 18 години и с адресна регистрация на територията на общината.

 

Бургаски вечери

Бургаски вечери, рибарски мрежи
сръчно изплетени от тънка мъгла.
О, разкажете ми, от къде взехте
толкова синя, добра тишина.

Не сте ли слизали ничком по гребена
на уморените, вечни вълни,
гдето почиват синьо зелени
бури родени от зли ветрове

Там е зеленият бряг на мълчанието
Чайки и гларуси там не летят.
Там е закотвен черния вятър
Мъртвия хор на стария свят

Спомени, спомени идват отлитат
Стари приятели от минали дни.
Вий не забравяйте, кой ви остави
толкова синя добра тишина.

burgaski_ve4eri.jpg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4935 |15.02.2008 Финалното броене за бургаския референдум започна . 6| 7599 |08.02.2008 Петролопроводът Бургас-Александруполис щял да развие туризма . 1| 5854 |18.01.2008 Просия, дрога и проституция не на филм, а наистина в бургаския социален дом . 0| 4659 |18.01.2008 По Черноморието не щат Бургас-Александруполис

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads