Реклама / Ads
0| 4832 |05.06.2015 НОВИНИ

Бурята изкорени дървета, грози ни нова опасност

.
Бурята не пожали дърветата
Гръмотевични бури и ураганен вятър обхванаха страната в последните часове на вчерашния ден. В Пловдив има изкорени десетки дървета. Екипи на пожарната продължават да разчистват затворени от падналите дървета улици, съобщи Нова телевизия. Бурята се разрази само за няколко минути и продължи по-малко от четвърт час. За това време десетки дървета бяха изкоренени, паднаха козирки и саксии.
 
За щастие се размина без жертви и пострадали. Саксии пробиват покрива на хранителен магазин, а голямо дърво прекъсна електричеството по бул. „Пещерско шосе". Екипи на пожарната реагираха на сигнала. „Реагирали сме на близо 4 сигнала за няколко минути, защото половината град е в това състояние. На много места още има подобни произшествия. Хората нямат ток", заяви Христо Чолаков – ръководител на екип на пожарната.

Без електричество са осем села в община Асеновград, три в Димитровградско и едно в района на Белово. Екипи на енергото работят по отстраняване на авариите. В София около 22 часа заваля обилен дъжд. И там няма данни за пострадали, отбелязва в. "Стандарт". "Градушка удари Павликени. Продължителността й беше около 20-25 минути, а размерът й варираше от съвсем малки топчета до бобови зърна". "Силна градушка се изсипа в Павликени. Валя близо 10 минути и успя да образува ледена покривка", допълват очевидци . Градушка е валяла и в Силистренско, Сливен и свищовското село Ореш. В Разград е имало силен дъжд, придружен от бурен вятър. Счупени са дори клони на дървета. Жълт код за гръмотевични бури е обявен за 19 области в Северна, Източна и Южна България за тази нощ.


Потенциално опасно ще е времето в областите: Врачанска, Плевенска, Монтанска, Ловешка, Габровска, Русенска, Търговищка, Великотърновска, Шуменска, Разградска, Силистренска, Варненска, Бургаска, Добричка, Старозагорска, Сливенска, Ямболска, Хасковска и Кърджалийска.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4507 |09.05.2015 Бурята в Симеоновград отнесла 32 покрива, семейство остана без дом . 10| 5652 |20.11.2014 Депутати: Корупцията е почти неизкоренима от МВР . 1| 5278 |08.07.2014 Бурята парализира София. Компютърната система на летището се срина . 0| 4728 |08.07.2014 Екипи на ЧЕЗ работят за възстановяване на електрозахранването след бурята в столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads