Реклама / Ads
1| 4398 |09.12.2007 НОВИНИ

"Черен влак се композира" с увеличение от днес

.
Железопътният транспорт поскъпва от днес. Без промяна остават превозите на кратки разстояния и на железопътните карти за намаления. С близо два лв по-скъпо ще се пътува вече до морето.
 

От днес се вдигат цените на билетите за не малка част от дестинациите на БДЖ. Средното увеличение е 9.97 %, като то се отнася най-вече до цените на превозите с бързи и ускорени бързи влакове на средни и дълги разстояния. БДЖ запазват цените за най-ползваната пътническа услуга – превозите на кратки разстояния. Тук се включват цените за пътуване във вътрешно градските зони; в крайградските участъци на София и Пловдив, където ще продължават да действат т.нар. “зонови цени”; както и пътуванията на разстояния до 20 км с пътнически влак. Цените за тези три типа услуги се запазват без промени. Запазват се без промяна още цените на всички железопътни карти, които дават право на различни видове намаления, в зависимост от типа пътувания или възрастовата група на клиентите. Не се изменят и цените за седящи, кушет и спални места. Железопътния превозвач предлага и различни търговски оферти, които дават право на отстъпка при многократни пътувания, двупосочни пътувания, пътувания в малки или големи групи и др.

В цифрово изражение увеличението изглежда така: билетът от София до Варна поскъпва с близо два лева, т.е. бързият влак до морската столицата ще струва 20.70 лева, вместо досегашните 18.90 лева. Еднопосочният билет до Русе ще е на цена 16 лева, вместо 14.50 лева, до Бургас също става 16 лева. До Добрич скокът е с близо два лева– от 20,30 на 22.20 лева. Ще поскъпнат и товарните превози. За среднодългите разстояния с 5,5 на сто, за късите с между 25-30%.

Измененията в пътническата тарифа на “Български държавни железници” ЕАД влязат в сила заедно с новото разписание на влаковете от днес. Създават се и нови връзки между бързи влакове в гарите Горна Оряховица и Русе. По този начин се улеснява придвижването на пътници от Северна към Южна България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4607 |08.12.2007 Крах на преговорите за статута на Косово . 3| 5015 |08.12.2007 Цените хвръкнаха предколедно . 4| 5053 |08.12.2007 Що е то “Българска нова демокрация”? . 0| 4926 |07.12.2007 Още 4-ма българи гинат по пътищата на Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads