Реклама / Ads
22| 4791 |05.06.2014 НОВИНИ

Червеният Страхил Ангелов: БСП да поeме отговорност за проваления мандат

.
Отиваме към един провален мандат. Видно трябва да има предсрочно избори, след като тази конструкция не е изградена по всички инженерни правила тя просто ще рухне. Това каза Страхил Ангелов от БСП по повод политическите събития, които се случиха днес.
 

„Видно е, че промяна е необходима, защото ако до вчера някой трябваше да понесе отговорност за поредната изборна загуба, то вече днес говорим за проваления мандат. Мисля че наистина трябва да се понесе политическа отговорност. Що се касае до БСП смятам, че трябва да настъпят промени и то много сериозни. Не само оставката на Сергей Станишев, тя не е най-важното в този момент. Ние трябва да проведем цялостен отчет за изборен цикъл, това е безспорен факт. Ние няма как да продължим напред по този начин”, обясни Ангелов.

„Как може това нещо от днес да го чуя от устата на председателя на друга партия? Редно ли е никой да не ме информира за нищо и да разбирам какво се случва от телевизията? Така караме една година и резултатът е такъв – крайно негативен за БСП. Със сигурност БСП трябва да се реформира и то от корен. Не е идеята да си отиде сега Сергей Станишев и на негово място да дойде някой друг, който ще да е той, за да прави същото и партията да функционира по същият начин, по който функционира в момента. Това е видно, че не може да продължи, тя няма вече ресурс”, каза Страхил Ангелов.

„През тези 25 години имаше една инерция, законите на гравитацията също ни помагаха да се движим, но сега просто стигнахме едно равно пространство, до една равна плоскост и там гравитацията не ни помага и, за да има движение трябват други сили. Ако говорим за един автомобил, очевидно ще трябва гориво, защото той по инерция няма да може да продължи, защото идва баир. Може би не съм напълно учуден от думите на Лютви Местан, но това няма никакво значение, не е там работата всеки да си прави анализи за себе си и най-малкото парламентарната група да не е уведомена за това какво се случва през тези 10 дни – кой с кого се срещна и за какво си говори”, коментира още Ангелов. „Не може решенията в нашата партия да се взимат така, ние трябва да върнем колективното начало. ДПС е била партия, в което това винаги е било на преден план и тя е оцеляла толкова много години, повече от 120 г. именно заради това, че решенията са взимали колективни органи. Дори Тодор Живков не си е позволявал да взима сам толкова важно и съдбоносно решение”, посочи Ангелов.

„Бъдещето на Сергей Станишев си е негов проблем, по–скоро бих коментирал друго. Кой ще върне честта и достойнството на тези наши членове, които в момента се чувстват обругани? Не е ли това по-важно от бъдещето на един човек дали ще е моето, неговото или, на който и да е друг? Много интересно е и бъдещето на моето поколение, в тази партия има и други хора – тя не е нечия собственост, тя си е нашата партия. Така че най-вероятно един пълен отчетен изборен цикъл е жизнено необходим и то да започне най-скоро. Отиваме към един провален мандат. Видно трябва да има предсрочно избори, след като тази конструкция не е изградена по всички инженерни правила тя просто ще рухне. Това е положението, но който го е сътворил това нещо не е лошо да поеме и отговорността и повече това да не се прави по този начин”, допълни Страхил Ангелов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 6798 |31.05.2014 С. Ангелов: Ще стане война, тръгне ли си Станишев . 14| 6281 |30.05.2014 Страхил Ангелов: Подавам оставка като член на ИБ . 30| 5236 |29.05.2014 Страхил Ангелов: Време е за смяна на поколенията в БСП . 18| 5171 |28.05.2014 С. Ангелов: Едни яли и пили, ние плащаме сметката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads