Реклама / Ads
7| 2533 |05.04.2024 НОВИНИ

"За честни избори!" - протест ще иска Калин Стоянов да не е министър

.
В понеделник - 8 април, протест ще поиска оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Стоянов бе министър на МВР в кабинета "Денков" а по-рано днес стана ясно, че ще остане министър на вътрешните работи в служебния кабинет, представен от номинираният за служебен премиер Димитър Главчев. Протестът ще започне в 18:30 часа в понеделник пред сградата на МВР на ул. "6-и септември" 29 в София.
 

"Калин Стоянов е отговорен за купуването на гласове по време на местните избори", посочват организаторите на протеста - сдружение БОЕЦ, като заявяват, че имат данни за това.







"Отговорен е и за полицейското насилие, което отне и човешки живот", казват още те. Припомняме, че именно по времето на Стоянов като министър републикански шампион по борба Пламен Пенев почина след инцидент в Стара Загора. Семейството на починалия мъж тогава намекна, че той е бил пребит до смърт от полицейски служители.

 

Още е актуален и казусът с полицейското насилие на протеста срещу ръководството на БФС на 16 ноември 2023 година. Тогава чухме ужасяващи примери за насилие, например как млада жена била ритана в корема, докато служител на МВР ѝ крещял, че я рита в корема, за да не може да има деца.


"Отговорен е за схемите с Нотариуса, по които мълчи и крие истината", посочват още от БОЕЦ.

 

"Ако Калин Стоянов остане на поста си, то МВР ще участва пряко в тези избори, които ще бъдат опорочени, купени и манипулирани, а полицията ще пази купувачите на гласове и техните господари и схеми", посочват организаторите на протеста.


"Елате в понеделник да се съберем в 18:30 часа пред сградата на МВР, за да защитим нашите гласове, да защитим демокрацията и правото си да живеем в свободна и демократична страна! Отправяме едно искане - отстраняване от поста на Калин Стоянов", призовават те.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3102 |05.04.2024 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от с. Кокаляне и кв. „Панчарево“ . 13| 8072 |05.04.2024 Украинските сили ликвидираха 6 руски изтребителя и повредиха други 8 . 29| 3100 |05.04.2024 Украйна настоя: Републиканците да си спомнят за Рейгън - той разбираше Русия. Пакетът с помощ ни е нужен сега! . 1| 2925 |05.04.2024 Британското разузнаване: Русия е поставила под държавен контрол около 180 компании, на стойност 11,5 млрд. долара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads