Реклама / Ads
0| 3982 |28.10.2018 НОВИНИ

„ЧЕЗ Електро България“ АД засади първите дървета от инициативата We Do Green

.
Част от екипа на „ЧЕЗ Електро България“ АД, който участва в събитието.
Целта на кампаниите на „ЧЕЗ Електро България“ АД Run Green и на We Do Green е да популяризират използването на електронната фактура, като удобен и сигурен, модерен начин за получаване на месечните сметки, който дава и възможност за личен принос към опазване на природната среда.
 

На 27 октомври 2018 , точно в 9 сутринта в столичния Южен парк се събраха над 360 души, които за втори път тази година станаха част от инициативата под мотото Run Green. Участниците в традиционното съботно бягане на 5kmrun.bg  и представители на екипа на „ЧЕЗ Електро България“ АД, заедно продължиха кампанията на дружеството за озеленяване и представяне на ползите от използването на електронни фактури. Събитието е част от инициативите, включени в кампанията на „ЧЕЗ Електро България“ АД - „Зареждаме Ви с енергия“, по време на която компанията организира и провежда събития, свързани с грижата за околната среда и енергийната ефективност.

 

Преди старта на бягането регионалния мениджър на ЧЕЗ за България – Карел Крал  въодушевено пожела успех на всички участници с думите „Вие вече сте победители, заедно с всички граждани на София, защото благодарение на вас ще засадим тези дървета. От първото бягане 366, а с днешното бягане още повече. Следващата седмица ще засадим над 1 500 дървета в село Росоман.“

 

.
Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България – Карел Крал поздрави участниците.

 

Г-н Крал покани всички да се присъединят към следващия етап на инициативата на „ЧЕЗ Електро България“ АД. Продължението е на 2 ноември 2018 г. /петък/, когато съвместно с Гората.бг и със съдействието на Югозападно държавно предприятие, ще бъде направено мащабно залесяване на опожарени преди това 5 дка горска площ. Ще бъдат засадени повече от 1 500 дървета в района на с. Росоман, Община Божурище, Софийска област. Регионалния мениджър обърна специално внимание на ползите от електронната фактура, която освен, спасява дървета, спестява и вредните емисии във въздуха, които се получават при производството на хартия и транспортирането. Засаждането на дървета е инициатива на „ЧЕЗ Електро България“ АД, която има своя траен ефект за околната среда и създава отношение към опазването й и грижата за нея, допълни г-н Крал.

 

Фрог нюз попита на г-н Крал и представителите на „ЧЕЗ Електро България“ АД как освен със спортни събития като 5kmrun популяризират кампанията си за отговорно отношение към околната среда.

 

„Не за първи път организираме подобни събития. Различният формат и благородната кауза мотивират хората в избора им на удобни, надеждни и сигурни услуги, които щадят и опазват природните ресурси и осигуряват ефективното и целесъобразното им ползване“, споделиха от дружеството. Някои от другите успешни и популярни кампании, които представят опазването на природата като лична и обществено значима кауза са фотоконкурсът и изложба „Не позволявай дърветата да станат дървесина“, кампанията „Запазете хартията за детските рисунки“, образователната инициатива „За децата и енергията“, както и партньорството на ЧЕЗ в „Заедно за зелена София“. Опитът показва, че в такъв формат и с такива партньори, събитията провокират голям интерес.

 

И днес децата бяха част от събитието, като те бягаха два километра и стартираха час след възрастните, както е традицията на 5kmrun . Емоциите при малчуганите са много-по големи, защото повечето от тях са тук с родителите си, които вече са бягали 5-те километра.

 


.
Стартът на възрастните. Броят на участниците в Run Green 2 тази събота допринесе ЧЕЗ Електро България да добави още 375 дървета.


.
Стартът на децата.

 

Една от целите на инициативата We Do Green е да популяризира използването на електронната фактура, като удобен и сигурен, модерен начин за получаване на месечните сметки, който дава възможност за личен принос към опазване на природната среда.

 

Фрог нюз попита двама от традиционните участници в 5kmrun.bg, които участваха в събитието заедно с децата си, какви фактури използват – хартиени или електронни. Те споделиха, че все още не използват електронни, но след като са станали част от тази кампания и още повече, че заради участието им ще бъдат засадени дървета ще променят вида на фактурите си.

 

До момента клиентите на „ЧЕЗ Електро България“ АД, използващи по-модерния и екологичен електронен вариант на фактура са повече от 400 хиляди. Те дадоха своя принос в опазване на околната среда, като с избора си спасиха от изсичане над 3 550 дървета, спестиха над 32 милиона листа хартия, или приблизително 273 тона хартия и 682 мегават часа електроенергия, необходима за производството им.

 

.
В бягането участваха цели семейства.

 

Днешното събитие имаше своето продължение след бягането в Южния парка, а именно в 11:00 ч. на бул. „Черни връх“ в София, участници в бягането и служители на ЧЕЗ в България засадиха първите 10 дървета – каталпи и дъб,  от предвидените за засаждане тази есен на територията на Западна България.


.
Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България – Карел Крал /отдясно на снимката/  и Леон Връшка – главен финансов директор на ЧЕЗ България, заедно с доброволци от „ЧЕЗ Електро България“ АД и 5kmrun участваха в акцията по засаждането на първите 10 дървета от кампанията за залесяване We Do Green . На булевард "Черни връх" бяха засадени 10 дървета от видовете дъб и каталпа.

 

Стартът на кампанията „Зареждаме Ви с енергия“ бе даден на 14 юли 2018 г., когато „ЧЕЗ Електро България“ АД и 5kmrun.bg проведоха съвместно първото събитие Run Green, което е здравословно бягане за възрастни и деца. Броят на участниците в Run Green тогава определи и броя дървета – 366. Идеята тогава беше такъв брой дървета да бъдат засадени през есента от доброволци – служители на ЧЕЗ и граждани. „ЧЕЗ Електро България“ АД, със съдействието на gorata.bg. Отчитайки ефекта от озеленяването и засаждането на дървета „ЧЕЗ Електро България“ АД взе решение да  увеличи този брой и планираните за засаждане дървета тази есен вече  са над 1 500.

 

Попитахме Зорница Йорданова, Директор „Продукти и покупка на електроенергия“, която участва за пореден път лично в бягането, как компанията популяризира ползите от електронните фактури за околната среда и хората пред клиенти, които не участват в събития като Run Green. Г-жа Йорданова сподели, че ако някое е пропуснал днешното бягане, все още не е пропуснал шанса да спасите някое дърво с безплатна електронна фактура, която може да бъде заявена във всеки клиентски център на ЧЕЗ, както и на касите на Изипей, на електронния адрес на компанията www.cez.bg или пък на телефон 0700 10 010.

 

„Електронната фактура може да бъде получена на имейл и така дори на телефона на клиента, което е голямо удобство за всеки клиент на ЧЕЗ. Освен това абсолютно се гарантира защита на личните данни. Друго предимство е, че изключително бързо стига такава фактура до клиентите – до 24 часа от издаването й. Всичко това освен, че помага за опазване на околната среда спестява време, средства и неудобства на клиента“, споделиха още от „ЧЕЗ Електро България“ АД.

 

Още една от положителните страни на електронната фактура е възможността за лесно  и практично контролиране на разходите. Към това се добавя лесният достъп до персонален онлайн архив отвсякъде и по всяко време. Освен това клиентите могат да имат на едно място информация за потреблението във всички техни имоти. И не на последно място – електронната фактура е валиден данъчен документ.

 

.
Екипът на „ЧЕЗ Електро България“ АД, който участва в бягането.

 

Мотото на инициативите – „We Do Geen“, е свързано с опазването и грижата за околната среда и енергийната ефективност –  основни приоритети на корпоративната социална политика на „ЧЕЗ Електро България“ АД. Всеки, който подкрепя тази инициатива може да се присъедини към нея. Първа на 2 ноември 2018 г., когато в землището на село Росоман, Община Божурище, със съдействието на gorata.bg, доброволци – служители на ЧЕЗ в България, ще бъдат засадени тези над 1 500 дървета. Това всъщност е следващото събитие от инициативата We Do Green.

 

Само седмица по-късно, отново през ноември, съвместно със столичната Община „Възраждане“, „ЧЕЗ Електро България“ АД организира и засаждане на дървета в парк „Възраждане“. Инициативата ще разчита на от доброволци – жители на общината и служители на ЧЕЗ в България.

 

Вижте още снимки от събитието:


.
Задължителна загрявка преди бягането имаше, както за възрастните, така и за децата.

 


.
Над 360 души участваха в бягането.

 


.
В бягането участваха и бебешки и детски колички, а някои малчугани направиха 5 километровата обиколка на колело, за да са заедно с родителите си.

 


.
 Всеки финалист беше посрещан с аплодисменти.

 


.
Първият финиширал е редовен участник в бягането на 5 километра.

 


.

Регионалния мениджър на ЧЕЗ за България – Карел Крал (в дясно) получи специална фланелка на участник в 5kmrun.bg

 


.
Доброволци от „ЧЕЗ Електро България“ АД и 5kmrun по време на акцията

 

 

.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4552 |26.10.2018 Пари та пари! 220 нови електронни табла за столичния градски транспорт . 0| 3877 |25.10.2018 20 000 км електропроводи обходи ЧЕЗ разпределение в подготовката на мрежата за зимния сезон . 0| 3546 |21.10.2018 ЧЕЗ подобрява електрозахранването в Панчарево и инвестира в нови технологии за управление на мрежата . 0| 3932 |20.10.2018 Калоян Паргов: Повече държава – това е основната идея на „Визия за България“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads