Реклама / Ads
1| 5858 |13.10.2013 НОВИНИ

Човек на Баретата причинил екшъна в Ихтиман

.
Полицията задържа криминално проявения 38-годишен Юлиан Зашев, който тази нощ след полунощ открива огън в заведение в Ихтиман, прострелва охранител, а в опита си да избяга стреля срещу полицаите.
 

Цяла нощ продължава преследването на органите на реда. Отряд за борба с тероризма се включва в гонката, завършила на километри от Ихтиман в село Живково, казва главният секретар комисар Светлозар Лазаров, предаде БНР.

"При пристигане на място, са извършени заградителни мероприятия, блокирано е това цялото каре от къщи, около 10 къщи и са предприети мерки лицето да не може да напусне района. Лицето неколкократно е произвело изстрели срещу полицаите, които са го преследвали. Колегите са залягали. На място служителите на специализирания екип за борба с тероризма, съгласно дадените от мен указания, започват претърсвания къща по къща, плевня по плевня и до последния момент спазиха указанията лицето да бъде задържано живо и здраво. При задържането е оказал съпротива. Същият е без драскотина и е предаден на разследващите органи", заяви Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР.

Юлиан Зашев е познат на полицията и има регистрации за опит за убийство, телесни повреди, криминалистически регистрации, получавана е информация, че е свързан с организираната престъпност. Зашев е сочен за човек на Златко Баретата и беше подсъдим заедно с него по делото, в което Златомир Иванов отговаря като тартор на групата за наркоразпространение "Фирмата". На първа инстанция Зашев беше оправдан.

Наскоро 38-годишният мъж излезе от ареста заради обвинение в предумишлено убийство. "Доколкото разбирам, е участвал в наказателни бригади за разчистване на наркопазара. Преди няколко месеца е излязъл от затвора", каза Светлозар Лазаров.

Мъжът е задържан в следствения арест, като може да му бъде предявено обвинение за умишлено убийство на повече от едно лице и едно, от които е полицейски служител, извършено при условията на опасен рецидив.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4891 |26.09.2013 Човекът с тефтерчето хвърли оставка . 5| 4949 |14.09.2013 Изписаха шофьорът и жена му причинили ада пред The Mall . 6| 6558 |28.08.2013 Майката на Съни, убита от пиян таксиджия: Кошмари ще съсипят този човек . 37| 5700 |22.08.2013 Ангел Найденов ще съкращава 2300 човека от армията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads