Реклама / Ads
13| 13446 |09.04.2019 НОВИНИ

Чуждият почерк в тефтера на Иванчева май не е на Дюлгеров, прокуратурата опитва да шиканира процеса

.
Десислава Иванчева, Биляна Петрова
Чуждият почерк, констатиран в тефтерчето на Десислава Иванчева, май не е на обявения за посредник Петко Дюлгеров. Това стана ясно от изказването на експертите на днешното съдебно заседание в Специализирания наказателен съд.
 

На предходното съдебно заседание се разбра, че цифрите в тефтерчето, на които лежи обвинението на прокуратурата за подкуп, не са писани от Иванчева, а от съвсем друг човек. Ненадейно се появи и нова 6-та страница, също с чужд почерк. Затова съдът поиска да се види, далии тези писаници не са на Дюлгеров.

 

Експертите уточниха в съдебната зала, че разликите с почерка на Дюлгеров са повече, отколкото приликите.  Освен това, оказа се,  те не проучили почерка на 6-та страница, защото не разбрали, че това също трябва да се направи от тях.  Прокуратурата веднага скочи, като настоя за допълнителна почеркова експертиза, което на практика означава още бавене на процеса. Уточняваме, че се очакваше днес да е последното заседание преди четенето на присъдите.  Адвокатите на подсъдимите, обаче остро реагираха на това искане. Съдът също го отхвърли.

 

След това от държавното обвинение „извадиха нов жокер“  за удължаване на делото, като  поискаха в залата да се изслушат всички СРС-та. Адвокат Емануил Йорданов контрира, че повечето СРС-та са събрани в нарушение на закона. Биляна Петрова обясни, че е шокирана от опита да се шиканира процеса, „което е абсолютно неприемливо в условията, в които сме поставени на домашен арест“.  След като изслуша страните, съдът отхвърли и това искане на прокуратурата.

 

В момента обяснения дава Десислава Иванчева. Тя разказва как е станала кандидат кмет с протестите срещу планираното застрояване до блока и; как някои от  администрацията са опитвали да я подвеждат да подписва документи за строежи; как главният архитект на общината излязла в дълъг шестмесечен  болничен, който създал проблема със забавените преписки. Уточняваме че  законът не разрешава да се назначи нов главен архитект, ако настоящият е в болнични. Иванчева обяснява за правомощието, което й е предоставено от Фандъкова да разписва разрешения за над пет етажни сгради - до 30 етажа само на нея като районен кмет; че е била  управител и собственик на транспортна фирма с клиенти като  Президента на Италия,  футболните отбори на Милан и ЦСКА, националния отбор по борба. Допълва,  че е била представител и дистрибутор на италианска фирма за козметика.

 

"Не е имало умишлено забавяне на преписки от мен, защото това не е законно. Получихме уведомление от съда за преписката на Ваклин, не сме я бавили, тя тръгна веднага щом назначих нов гл. архитект на района. Мога да изброя много случаи на сгради, преди да стана кмет, които са построени с предоставяне на общински дял от терена, без общината да има полза за себе си. Имах една среща с Ваклин по повод обещано от него изграждане на детска площадка, в която говорихме само за това. Всички дарения за „Младост“ са в натура и се отчитат директно в Столична община. Уточняваме, че регистърът на даренията в сайта на Столична община все още не работи и Фандъкова, която обикаля студия не я питат за това.

 

Десислава Иванчева продължава пред съда: "Даренията за Младост договаряхме според размера на конкретната инвестиция, според разгърнатата площ - колкото е по-голямо застрояването, толкова по голямо да е дарението - до 20 евро на квадратен метър разгърната застроена площ.  Ако е малък обект може да дари пейки, ако е голяма сграда да изгради площадка. Ако е голям комплекс, като Гаранти Коза - да санира училища и други.

 

 Политиката ми за дарения не беше само към строителните предприемачи, a към всички, които развиват търговска дейност или друг бизнес.

Научихме, че „Артекс“ са едни от предприемачите, които са инициирали написването на писмо от Асоциацията на строителните предприемачи до прокуратурата поради бавене на преписки от нас. Категорично отричам някога да сме искали от когото и да било каквато и да било лична облага за себе си, нито директно, нито чрез посредник.

 

Прокуратурата унищожи "доказателства", за които стана ясно че никога не са били реалност.  Произнесоха множество лъжи начело с Гешев, които после заличиха от делото.  Подложиха ни на изтезания в ареста - без въздух, светлина, топла вода.

 

 Очаквайте подробности!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 12439 |15.03.2019 Първо във Фрог: Ето я мистериозната страница от тефтерчето на Иванчева, но с чужд почерк . 10| 6708 |18.05.2015 Следователката по тефтера « Златанов » е иззела и тефтерите от КТБ? . 4| 5765 |21.11.2014 Адвокатът на Златанов: След тефтера да не изчезне и той! . 16| 13249 |26.07.2014 Т.Дончева: Архивите на КТБ са по-интересни от тефтера на Красьо Черничкия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads