Реклама / Ads
24| 4437 |23.04.2015 НОВИНИ

Чуколов : Парламентът ни е турско-български

.
Десислав Чуколов
Информацията, която имаме от вчерашния ден е, че в Турското посолство са изпаднали в паника и са упражнили всички начини на влияние, които имат върху българското Народно събрание тази точка да не бъде разглеждана, да бъде отменена, да бъде отново затикана в ъгъла. Това заяви в кулоарите на парламента Десислав Чуколов.
 
Изявлението заместник-председателят на "Атака" направи по повод днешното решение на НС предложението на националистите за признаване на арменския геноцид от точка първа за петък да мине назад в програмата. По този начин парламентът отхвърли разглеждането на предложението. Припомняме, че вчера по предложение на "Атака" НС прие точка първа за петък /24 април/ да бъде разглеждане на решението на националистите за признаване на арменския геноцид в Османската империя.

Чуколов заяви, че "Атака" предлага още от 2006 г. над 8 пъти решението за признаване на арменския геноцид, но през годините то е отхвърляно с гласовете на БСП, НДСВ, ДПС, а по – нататък и с гласовете на ГЕРБ. Днес в парламента с гласовете на ГЕРБ, БСП, ДПС ПФ, РБ, БДЦ, АБВ решението също е отхвърлено. „Обвинявам тези партии, че са слуги на турската държава. И оттук нататък започвам да си мисля, че това не е българско Народно събрание, защото тук не могат да се вземат суверенни решения. Оттук нататък започвам да си мисля, че това е турско-българско Народно събрание“, възмути се Чуколов. Той беше категоричен, че след намеса на турската държава се намира такава процедура, че решението да не се гледа утре – 24 април, денят, в който се навършват 100 години от арменския геноцид в Османската империя. Заместник-председателят на "Атака" подчерта, че това, което предлагат е в пълен унисон с решението на ЕП, с решението на френския и руския парламент.

Предложението на "Атака" е в унисон с декларацията, която ЕП отправи към турската държава. Той напомни, че днес в Австрия се приема такава декларация, а утре на специално заседание ще бъде приета и в Германия. „А тук в българското НС това се отхвърля. Защо? Защото Турция щяла да се разсърди“, допълни Чуколов.

Той припомни как през годините в много общински съвети са приемани подобни решения и турската държава е реагирала като ги заплашва със скъсване на всякакви връзки, след което общината отменя решението. Така се случва в Хасково, където общината решава да кръсти парк „Арменци“ , след което турската държава прекратява всякакви връзки с общината. Чуколов беше категоричен, че българският парламент не може да се поддава на такъв натиск.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4424 |31.03.2015 Парламентът продължава да нищи КТБ . 6| 4489 |18.03.2015 Парламентът реши: Временен синдик влиза в КТБ . 19| 4802 |05.03.2015 Парламентът в шах заради оставката на Вучков . 38| 5531 |27.02.2015 Чуколов анатемоса Плевнелиев: Да не се връща от Брюксел!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads