Реклама / Ads
18| 5793 |31.10.2013 НОВИНИ

Дадоха символичен старт на "Южен поток"

.
„Можем да дадем условен старт на проекта „Южен поток". Това заяви премиерът Пламен Орешарски след срещата в Министерски съвет с председателя на Управителния съвет на „Газпром" Алексей Миллер. Тя продължи повече от 4 часа и не бе открита за медии.
 

„Сутринта си мислехме, че сме уговорили почти всичко, но винаги изникват детайли, който трябва да се доуточнят. В съвсем добронамерен стил двете страни продължиха по-дълго разговорите от очакваното. Важното е краят да е добър Струва ми се че днес можем да дадем условен старт на един изключително важен за руската страна, за България и за Европа проект – Южен поток. Специално за нашата страна това е вероятно най-големият проект на нашата територия. Гледаме на този проект като изключително важен", каза премиерът пред журналистите.

„Ще продължим да съдействаме за реализацията на този проект. Когато кабинетът встъпи в длъжност, коментирахме закъсненията на проекта до този момент. Успяхме в значителна степен да се включим в първоначалния график на проекта, който беше няколко пъти коригиран в миналото. Бяха доуточнени основните параметри на финансовия модел. Аз оставам удовлетворен, че българската страна няма да инвестира нито лев в този проект, а в същото време параметрите са направени така, че са изгодни за нашата страна. Вярвам, че са изгодни и за руската страна. Когато се преговаря дълго време, и двете страни трябва да са доволни",каза още Орешарски по повод символичното стартиране на „Южен поток".

На видео конферентна връзка в МС бе показано започването на строителството на проекта „Южен поток". Край монтанското село Расево бе направена символична първа заварка в българската част на трасето на газопровода. Строежът на „Южен поток" стартира с изграждането на компресорна станция в землището на селището. Стандарт Нюз припомня, че това е първият етап от проекта за газопровода на българска територия.

Областният управител на Монтана Анатолий Младенов каза: "Официално е даден стартът на изграждането на "Южен поток", чиято обща дължина на българска територия е 540 км".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6239 |20.10.2013 Продадоха цигулка от "Титаник" за 1,5 млн.$ . 23| 5776 |16.09.2013 ДСБ скача срещу "Южен поток" . 200| 5887 |16.08.2013 64-и ден:Протестиращите не си дадоха почивка- отново свирки, барабани и "Оставка" . 9| 5740 |06.08.2013 Наваксваме сроковете по "Южен поток"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads