Реклама / Ads
3| 4491 |13.11.2009 НОВИНИ

Данъчни крадат 172 000 лв., уволняват ги

.
С голямо количество столевки се наблажили данъчните. Източник: Вяра Йовева
Кражба на 172 000 лв. разкри проверка на Териториалната дирекция на НАП в София. Двама служители от отдел „Проверки" в столичната НАП са изготвили акт за връщане на 172 000 лв. ДДС на фирма, на която данъкът е трябвало да се възстанови, съобщиха от пресцентъра на НАП.
 


Един от двамата служители обаче е подменил последната страница на документа, като в него е вписал вместо банковата сметка на фирмата, тази на собствения си син. Кражбата е разкрита два дни по-късно, когато проверяващи от НАП-София са установили, че титулярът на банковата сметка, по която са преведени парите е различен от фирмата, на която е трябвало да се възстанови ДДС.

Благодарение на действията на проверяващите от НАП София сумата е възстановена и не е нанесена щета на бюджета или на фирмата, на която сумата е следвало да се върне, съобщава БГНЕС.

Вчера директорът на НАП София е изпратил уведомление за случая до Прокуратурата, а днес изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов е уволнил двамата служители.

„Уволних тази служители незабавно. Вече предадохме на прокуратурата всички доказателства, които сме събрали и се надявам на бърза присъда. Нееднократно изпълнителният директор на НАП и ръководството на столичната дирекция са обръщали внимание на инспекторите в София стриктно да спазват закона, вътрешните процедури и Етичния кодекс. Въпреки това виждаме такава безпрецедентна наглост. Заради разкритията на корупция до месец във всички екипи, извършващи проверки и ревизии в София ще се въведе задължителна ротация, включително на ръководителите им. По този начин ще се ограничи корупционната връзка между служители на НАП и фирмите", каза по повод уволненията Стефанов.

През последните шест месеца петима служители на столичната НАП бяха уволнени за корупция. В резултат на вътрешни разследвания и сигнали в момента текат десетки проверки на инспектори от НАП-София.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5226 |27.10.2009 Данъчни откриха "бедни" собственици на Бентли . 0| 4674 |07.10.2009 Хлапета крадат канабис от ченгета . 0| 4860 |23.09.2009 Запазваме валутния борд, борим данъчните измами . 3| 4565 |04.08.2009 Данъчни разкриха далавери за 13 млн. лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads