Реклама / Ads
16| 4385 |16.04.2021 НОВИНИ

Дани Каназирева притеснена: Господ да пази България, мутрите били в парламента

.
Новоизбраната депутатка Дани Каназирева повтори новите опорки на ГЕРБ, които партията повтаря от вчера. Днешното заседание на 45-тото Народно събрание нажежи страстите в пленарна зала, доведе до редица скандали, а от ГЕРБ са възмутени от нарушаването на Конституцията, грубото поведение и мнозинството, което щяло да върши всичко на "въпреки" без аргументи. Залитало се в некомпетентнст.
 

"Държанието им на мутри, истинските мутри са от вчера в този парламент. Мая Манолова, Татяна Дончева, Хаджигенов… Господ да пази България. Не прилича на тази сграда. Омръзна ми тези хора да говорят от името на народа. Нямат право да говорят от името на хората в България", заяви Каназирева в ефира на bTV.

 

Това вече е до болка познато твърдение, тъй като ГЕРБ се хвалят с факта, че са първа политическа сила и са спечелили най-много гласове. Поради тази причина, впрочем, ГЕРБ се чувства задължени към избирателите си да предложат кабинет.

 

Каназирева определи като "политическо шоу" опитите Борисов да бъде привикан в парламента. Това се случи след поредицата от скандали по време на днешното заседание, които доведоха до размяна на остри реплики. Днес премиерът в оставка трябваше да се яви пред депутатите, но вчера внеазпно излезе в отпуск. Депутатите гласуваха и приеха той да бъде задължен да се яви в пленарната зала идната сряда.

 

"Политическо шоу се разиграва с викането на Борисов. То се разигра и в точка 2 от дневния ред във връзка с прословутата Комисия за проверка. Самите те стигнаха до извода, че тя нищо реално не може да свърши и няма да произведе какъвто и да е ефект. Те не могат да прочетат само държавните предприятия, които да проверят За да се случи трябва администрация от 2000 души с какви ли не органи, за да се изчете всичко, да се изготвят доклади. Не знам на кого после ще се депозира, защото в България имаме редица органи. Тази комисия е само едно вече предизборно говорене. Явно едни се готвят за нови избори", посочи Каназирева.

 

Дпутатката от ГЕРБ се е загрижила, че поведението в парламента не съответства на нормалното парламентарно говорене. Думите й обаче идват минути след като от ГЕРБ скандираха "Мутри вън!" и тропаха по банките.

 

"Така ли ще я караме? Второ нарушение на Конституцията - има депозиран законопроект от една от групите с 27 гласа. По Конституция следва ¼ - тоест 60 подписа, за да бъде внесен. Не може още днес да стартираме парламента с нарушаване два пъти на Конституцията и то при претенции, че ще има промяна. Промяната, която аз наблюдавам е в груба и некомпетентна посока", посочи още Каназирева.

 

"Нито се притесняваме от нови избори, нито от служебен кабинет. Нямаме притеснение от каквито и да е ревизии и проверки. Всеки един акт е насочен само към говорене. Изцяло липсват основните теми пред България - преодоляване на здравната криза, например", допълни Каназирева и посочи, че се парламентът и мнозинството се занимават с несъществени неща.

 

Въпреки това обаче депутатката от ГЕРБ обяви като един от основните приоритети мажоритарното гласуване. Това се превърна в гореща тема и повод за спорове между ГЕРБ и "Има такъв народ" заради инициирания преди години референдум от Слави Трифонов, в който такава точка има.

 

"Довчера всички атакуваха легитимността на щаба. Днес проблемът е, че този щаб е разпуснат. Имаме действащ министър на здравеопазването, активна работа на МЗ", захвана още Каназирева.

 

Не отговори обаче защо в този случай изобщо е имало щаб - логичен последващ въпрос. Каназирева обаче отговори: Съвсем скоро трябва да има ново правителство, което да започне работа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4394 |16.04.2021 Заради хаоса в залата: Дончева прекъсна заседанието и свика председателски съвет . 4| 3219 |15.04.2021 Даниел Смилов: Мнозинството срещу ГЕРБ е факт . 15| 4099 |15.04.2021 Даниел Митов в далечната 2007г.: ГЕРБ не е дясна партия. Аз не съм мутра и не съм масажирал ушите на Тодор Живков . 10| 2957 |15.04.2021 Даниел Митов бил готов за премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads