Реклама / Ads
19| 5015 |16.02.2011 НОВИНИ

Даниел: Джипът на НСО беше в насрещното

.
Версиите как е станал сблъсъкът между пилотната кола от НСО - джип BMW Х5, и пасата, разбира се, се разминават.
 

“Да бях знаел, да изчакам горе на високото.” Повече от всичко на света това му се искаше на 28-годишния Даниел Станиславов от Берковица днес сутринта, след като се забърка в инцидент с автомобили на Националната служба за охрана (НСО). С кортежа от три автомобила, подредени в шахматен ред, се прибираха от Годеч към София премиерът Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов. По-рано двамата прерязаха лентата на нова линия за производство на светодиоди в берковското градче. Около 11,10 ч Даниел и двама негови приятели се оказаха със стария бял пасат в лош момент на неподходящо място - на опасен завой в прохода Петрохан върху мокър, макар и опесъчен асфалт. И на пътя на премиерските коли. Версиите как е станал сблъсъкът между пилотната кола от НСО - джип BMW Х5, и пасата, разбира се, се разминаваха. Според НСО вината е на Даниел, той твърдеше - кортежът караше в насрещното платно. Едно е сигурно - при удара фолксвагенът е отхвърчал и се е завъртял. Със задницата си е закачил и втората, т. нар. основна кола, в която са били Борисов и Цветанов. За щастие никой не е пострадал.

Бялата кола остана още дълго напреко на тесния асфалтов път, видя екип на “Труд”. Движението обаче не беше спряно. Преминаващите автомобили полека се изнизваха в индийска нишка покрай слезлите момчета от НСО и смачкания пасат. Местните шофьори добре знаят мястото между с. Понор и Бучин проход. За десетките инциденти там свидетелства огромна табела в сигнално зелен цвят с двуезичен надпис: “Внимание!”, “Аttention!” Изобразената под него схема с точност илюстрира и вчерашната катастрофа.

Докато чакаше “Пътна полиция”, Даниел върна лентата на преживяното:
- По чия вина стана катастрофата?
- На ескорта. Караше си направо срещу нас. Не, буквално бяха се разширили. Както си карахме, и в един момент в самия завой и направо... Джипът си беше на средата на пътя направо.
- Спряха ли да видят какво става?
- Момчетата веднага слязоха. Питаха ни дали има нещо...
- А Бойко Борисов?
- Изобщо не разбрахме, че е бил. Не сме го видели. Да ви кажем, че сме, ще ви излъжем. Ако знаех, че ще минава, да бях спрял още горе на високото, да изчакам.
- Опитахте ли се да избегнете удара?
- Е, опитахме се, намалихме. Горе има ограничение 30 км/ч. Но независимо - и да спазваш, и да не спазваш - това е.
- Откога си шофьор?
- От 1999 г. Значи от 11-12 години. Може да се каже, че всеки ден минавам по този път.

Алкохолната проба на Даниел се оказа отрицателна. При огледа на мястото катаджия му посочи кални следи от гуми в средата на пътя и попита: “Твои ли са?” Водачът не ги разпозна: “Оттогава минаха много коли оттук”, обясни той.
“Според КАТ инцидентът категорично е станал в платното, в което са се движели колите на НСО. Но окончателното заключение ще стане ясно в утре сутринта, защото бе извикан независим експерт.”Това каза пред “Труд” полк. Злати Райков, шеф на отдел “Автотранспорт” в НСО. Той бе изпратен на мястото на инцидента от началника на службата ген. Димитър Димитров. Според полк. Райков самият факт, че джипът на НСО е пострадал странично във вратите, показва, че той не се е движел в насрещното платно, иначе щял да бъде ударен челно. “След завъртането пасатът е отхвърчал на поне 30-40 метра, което означава, че няма как да е карал само с 30 км в час, както твърди шофьорът.”Обичайно редовите служители на НСО не правят изявления. Но неофициално един от тях - очевидец на инцидента, отбеляза: “Момчето се е уплашило, като ни е видяло. Не е знаело какво да прави. Неговата кола беше навънка.” По-късно вчера репортер на “Труд” се опита да се свърже с Даниел, за да научим какво е записано в протокола от КАТ. С мобилния телефон на младежа обаче нямаше връзка. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5029 |13.02.2011 Ат. Атанасов: Взривът беше добър пиар за вестника . 22| 6184 |31.01.2011 Джипът на Янев забъркан в застрахователна измама . 149| 13498 |30.01.2011 Румен Гечев: 10 януари 1997 г. беше ясен държавен преврат . 22| 5629 |15.01.2011 Б. Георгиева от Г. Оряховица: Детето ми беше живо!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads