Реклама / Ads
1| 5402 |04.04.2015 НОВИНИ

ДАНС погна кмета на Ботевград за костюми и декори

.
Георги Георгиев
ДАНС е започнала разследване на неправомерни действия на кмета на Ботевград. Става въпрос за изпълнения договор на „Травъл Медиа Груп” за доставените на Община Ботевград костюми, декори и озвучителна техника за историческата възстановка „Последните дни на Цар Иван Шишман”.
 
Предполага се, че сред проверяваните факти е и писмо на кмета Георги Георгиев до Управляващия огран на Оперативна програма „Регионално развитие”. Градоначалникът си е позволил да състави документ с невярно съдържание, в което е излъгал контролния орган в София, че фирмата „Травъл Медиа Груп” ЕООД не е извършила доставките на костюми, декори и озвучителна техника, съобщава "Балканец".

В обясненията си кметът е лансирал фалшивата и невярна теза, според която възстановката „Последните дни на Иван Шишман” се е състояла с ползвани от читалището реквизити. Директорката на читалището категорично отхвърля тезата на кмета.

Екип от полицаи от областната дирекция в София след предварителна уговорка с директорката на читалището Маргарита Кирова са направили оглед на произведените и доставени на общината с приемо-предавателни протоколи от фирмата „Травъл Медиа Груп ЕООД” костюми, декори и озвучителна техника.

Задачата на полицейските дознатели от София включвала пълна проверка на доставката на общината. Внимателно са огледани и преброени всичките доставени на общината 45 костюми за нестинарско хоро, за седянка и за българска сватба. Прегледани са и доставените на общината 40 костюма на български войни от времето на Цар Иван Шишман със съответното им въоръжение в пълен комплект. Проверена е и доставената на общината музикално-озвучителна техника. След огледа полицаите са съставили и специален констативен протокол за извършените доставки на общината. Протоколът е бил подписан и от директорката на читалището Маргарита Кирова, която по нареждане на кмета е приела от името на общината извършените доставки миналата година и е подписала приемо-предавателните протоколи.

Кметът Георгиев е узнал за полицейската инспекция и с груб тон е заплашил полицаите, че ще се оплаче на техния началник в София. Свидетели на екшъна в читалището са чули и и обвинения към полицаите, според които те извършвали определена политическа поръчка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5255 |25.03.2015 Анализаторът Т. Ников: От бюджета на НСО да се даде на ДАНС и ГДБОП . 1| 4804 |20.03.2015 Очаквано: Президентът назначи Димитър Георгиев за шеф на ДАНС . 1| 4781 |20.03.2015 САЩ ни критикуват за сливането на ГДБОП с ДАНС, това довело до бездействие . 12| 5507 |19.03.2015 Янков: Борисов ще командва и ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads