Реклама / Ads
6| 4848 |13.10.2014 НОВИНИ

ДБГ с референдум да участват ли в правителство

.
предстои вътрешнопартиен референдум
Изпълнителният съвет на "Движение България на гражданите" взе решение за провеждането на вътрешнопартиен референдум за отношението на членовете на партията към участието в бъдещо правителство, съобщиха от партията. Допитването беше обещано още по време на предизборната кампания.
 
Въпросите в референдума ще бъдат два:

1. Съгласни ли сте Реформаторският блок да участва в коалиционно правителство в рамките на новоизбрания парламент?
2. Кои от партиите и коалициите в настоящия парламент приемате за коалиционни партньори.

При втория въпрос е възможен повече от един отговор – ГЕРБ, ПФ, ББЦ, АБВ. Изключени са партиите, подкрепяли кабинета "Орешарски", за които Реформаторският блок в четвъртък изрично излезе с декларация, че не може да води разговори с тях.

 

Референдумът ще се проведе от 14 до 17 октомври 2014 г. на специално създадена онлайн-платформа, достъпна само за членове на партията. На членовете ще се предостави уникален номер за достъп до системата за гласуване, а резултатите от вота Изпълнителният съвет на ДБГ ще обяви в края на седмицата.

 

Друго важно решение от днешното заседание на ръководството на Движение България на гражданите, взето с пълно единодушие, е Димитър Танев да бъде представителят на партията в преговорния екип на Реформаторския блок. Танев е член на Изпълнителния съвет на ДБГ и беше избран на 5 октомври за народен представител от 27 МИР Стара Загора.

 

"Движение България на гражданите" гласува и кои лица ще попълнят квотата на партията в Гражданския съвет на блока, тъй като част от досегашните бяха избрани за народни представители. Това са Димитър Тучков, Настимир Ананиев и Антони Тренчев. Първото заседание на Гражданския съвет след изборите е днес следобед.

Ръководството на движението обсъди и ситуацията с преразпределението на мандатите от ЦИК. По повод избора на т.нар. бат’ Сали Изпълнителният съвет на ДБГ счита, че народните представители трябва да са достойни хора и партиите, когато предлагат кандидати в листите си, трябва да са отговорни. Затова ДБГ ще работи за реформа в Изборния кодекс, така че представителството на гражданите в парламен
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4614 |13.10.2014 Близнашки: Единствената опция за радикална реформа е референдумът . 16| 4604 |10.10.2014 Станишев с 3 сценария за правителство . 2| 4533 |10.10.2014 О. Донев: По пътя на "Орешарски" животът на правителство е 2 години . 8| 4608 |09.10.2014 Куюмджиев: Трябва да се подкрепи правителство, което защитава онеправданите българи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads