Реклама / Ads
7| 5866 |18.07.2013 НОВИНИ

Дела трябват, а не думи

.
Източник: Булфото
Днес се навършват 176 години от рождението на Васил Левски. Именно заради това всеки протестиращ държи в ръката си снимка на Апостола. Според тях, Васил Левски е символ на свободата, а свободата на България минава през граждански протести, които днес блокираха центъра на София. Протестиращите са обединени около идеята за избори през септември и от думите на Апостола "Дела трябват, а не думи&q
 

Специално за Frognews част от гражданите споделиха своите нагласи и мисли.

„Държа лика на Апостола, защото той е символ на свободата. Мисля, че политиците трябва да видят неговия образ, да се вслушат в това, което е казал и да престанат да правят глупости. Днес съм за първи път в София. Аз протестирам в Пловдив. Протестите в Пловдив всеки ден продължават, доста хора участват и не мислят да стихват, докато правителството не подаде оставка. Протестите дори и да са по-малки през август, смятам, че от септември ще започнат с по-голяма сила, отколкото и сега. Последният срок, в който правителството трябва да подаде оставка, е септември месец. Зимата ще бъде много тежка, ако останат тези на власт. Всеки ден е критичен за държавата.”

„Вече не знам кой ден ми е на протести днес. Не мога да броя до толкова. Всеки ден съм тук. Имам си работа, имам си и задължения, но имаме и по-важна работа от ежедневните ни работи и задължения, а именно да свалим правителството. Протестите ще продължат, докато ни чуе г-н Орешарски и ни освободи от присъствието си. Те уж казват, че са ни чули, но те чуват друго. Чуват „Остани”, а ние викаме „Оставка”. Има разлика. Много хора няма да ходят дори на море, за да са тук. Ако трябва ще си докараме и басейнче отпред, шатрички и ще седим цяло лято. Възможно е накрая да станат и безредици. На хората в един момент ще им дойде до гуша. По-добре е този мирен протест накрая да бъде чут. Той вече се чува в Европа. Когато има по-голям отзвук в Европа... Те самите няма да могат да работят вече така. Кой ще ги търпи? Ще са оплювани навсякъде. Няма да се получи. Аз лично моментално, като се създаде тройната коалиция, която в момента се управлява, аз още на първия неделен протест бях тук въпреки че беше организиран от партия, на която не симпатизирам, но идеята е една и съща. На протестите има хора от всички партии, дори от БСП. Дори те се чувстват вече изнасилени от случващото се. Очаквам избори септември.”

„Днес е рождената дата на Васил Левски – минаха хора и раздадоха лика на Апостола и аз държа лика му в негова чест. Така или иначе в негова чест е организирано събитието днес. На 25 години съм. Не мога да преброя колко дни съм бил тук, но повечето пъти присъствам. Сутрин не успявам да идвам, но вечер кой има работа? То затова големите сешствия са вечерните. Най-големият гаф на правителството беше Пеевски. Оттам нататък започнаха и други гафове с назначения. Но мисля, че Пеевски е най-големият им гаф. Ако правителството не подаде оставка, обаче, в един момент ще ми писне. Най-голямото ми притеснение е да не уредеят протестите и правителството да остане 4 години. Притеснявам се също да не останат така нещата. Аз не съм тук за да падне едното правителство и да дойде другото. Сега е момента да се променят нещата. Затова всички хора сме тук.”

Борислав Борисов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5804 |19.06.2013 Болници готвят дела срещу НЗОК . 0| 5283 |15.06.2013 Дойче веле "умори" Нелсън Мандела, после се извини . 97| 6632 |14.06.2013 Местан: Съдете за Пеевски по делата му . 20| 9746 |21.05.2013 Местан: Суверенът отрече модела Борисов – Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads