Реклама / Ads
0| 5483 |01.02.2010 НОВИНИ

Делото за Бакаджика влиза в съда

.
Автобусът - убиец
Осем месеца след трагедията край Бакаджика, при която в сблъсък с 30-годишен автобус “Чавдар” загинаха 18 души, започва съдебен процес срещу шофьора Господин Господинов и собственикът на автобуса-убиец Слави Славов.
 

Съдът не уважи искането на защитата на подсъдимите делото да не се гледа в Ямбол, тъй като повече от пострадалите са от този град, както и самото дело да бъде върнато на прокуратурата за доразследване.

Поради сложността и тежестта на делото гражданските искове няма да се гледат в рамките на този процес. Подсъдимите по делото са двама - собственикът на 20-годишния автобус "Чавдар" и шофьорът, в чиято кръв изследванията установиха 1.66 промила алкохол.

Собственикът Слави Славов е обвинен за причиняване на смърт на повече от едно лице поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност. Ако бъде признат за виновен може да получи до пет години затвор.

Срещу шофьора Господин Господинов повдигнатото обвинение е също за причиняване на смъртта на 18 души по непредпазливост, както и че е шофирал с несъобразена скорост по голям наклон.

При техническата експретиза на автобуса бяха открити и редица неизправности, като пряка причина за инцидента може да се посочи повреда в спирачната система.

Свидетели са конституирани 170 души, а само по-леко пострадалите и наследниците са 60.

Предвидено е заседанията по делото в Ямболския окръжен съд да продължат пет последователни дни – от понеделник до петък.

Припомняме, че трагедията стана на 28 май 2009 година в 9.20 часа. 30-годишен автобус “Чавдар” спускащ се от връх Бакаджик не успява да спре и помита изкачваща към върха група хора, които отиват за участие в събора по случай Спасовден.

Жертвите са общо 18 души. 16 от тях умират на място, а две жени починаха по-късно в болница от нараняванията си. Още шестима бяха със средни телесни повреди, а десетина са леко ранени.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6203 |29.01.2010 Делото "Белнейски" в съда лятото? . 16| 5587 |27.01.2010 Желева бойкотира влизането на Младенов във Външно . 3| 7005 |25.01.2010 Майката на Мануела отложи делото "Горсов" . 6| 5432 |21.01.2010 Делото "Мургина" влиза в съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads