Реклама / Ads
6| 6187 |15.09.2018 НОВИНИ

Демократична България: Маринов да бъде оттеглен заради тежкия провал на властта в сектор „Сигурност“

.
Младен Маринов
Маринов да бъде оттеглен заради тежкия провал на властта в сектор „Сигурност“ и превръщането на МВР в бухалка срещу свободното слово. Това се казва в позиция на Демократична България, където се иска главният секретар на МВР Младен Маринов да не бъде утвърден за министър на вътрешните работи.
 

Вижте оше какво се казва в декларацията на ДБ:

 

Демократична България, като политически представител на демократичната общност в страната, има твърда и последователна позиция за оставка на правителството на Борисов, разпускане на парламента и насрочване на предсрочни парламентарни избори.

 

Само така страната ни има шанс да получи управление, което може да осъществи необходимите радикални реформи и да гарантира на България място в ядрото на Европейския съюз.

 

Чрез предприемане на различни маневри Борисов се опитва да отложи неизбежното си оттеглянето от властта. Пример за това са предлаганите персонални промени в правителството, след трагедията край Своге.

 

Предлаганите кандидати за министри страдат от всички дефицити на кадровата политика на ГЕРБ. Подбрани са хора без необходимите личностни и професионални качества, доказали готовността си да обслужват политиката на премиера за разпределяне на общите ни пари към корупционните схеми на управляващата олигархия. Прекалената очевидност на този подход, в случая на единия от кандидатите, вече доведе до оттеглянето му.

 

Дори на фона на пълния кадрови и политически банкрут на това управление, кандидатурата на настоящия главен секретар на МВР за вътрешен министър, бележи ново ниво на скандалност и неприемливост. Защото:

 

За него отдавна са налице тежки съмнения за зависимости от организирания криминалитет на прехода;
При неговото лансиране не се прави дори минимален опит да се формулира каквато и да било визия за реформа в МВР;
В качеството си на досегашен главен секретар Маринов носи основна отговорност за всички професионални провали, които водят до продължаващ спад на доверието на обществото към полицията и закономерно обосновават оставката на досегашния министър Радев.

 

Кандидатурата на Маринов е абсолютно емблематична за цялостния модел на управление на сектор „Сигурност“ при Бойко Борисов, характеризиращо се с пълзяща криминализация, отказ от реформи и лансиране на напълно непригодни и зависими хора в професионалното и политическо управление на МВР.

 

Никак не е случайно, че дори в самия период, в който протича неговото инсталиране на поста министър, избухнаха два огромни скандала: пореден тежък пробив в граничния контрол на „Аерогара София“ и неоснователното задържане от полицията на журналисти, разследващи тежка корупция.

 

Тези два много тежки инцидента показват пълния провал на политиката в областта на сигурността.

 

Неправомерното задържане на журналисти е поредното свидетелство за прибягването към авторитарни практики в името на отбраната на корупционния модел на управление на страната.

 

Затова настояваме остро кандидатурата на Маринов за вътрешен министър да бъде оттеглена и той да бъде освободен и от поста главен секретар.

 

Заедно с това, стоим на позицията си, че никакви персонални промени в правителството не могат да решат дълбоката политическа криза. Единственото правилно решение за България е Борисов да подаде оставка на цялото правителство, да се разпусне парламентът и да се насрочат предсрочни парламентарни избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5641 |15.09.2018 Политологът проф. Маринов: Управлението е сбъркано, не може да произведе добри резултати . 13| 9037 |15.09.2018 Казвам се Ивайло Спиридонов, а не Младен Маринов . 7| 3957 |14.09.2018 Президентът се завръща от чужбина, очаква се да подпише указа за Маринов . 0| 4208 |13.09.2018 Президентът изненадал и БСП с неподписания указ на Маринов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads