Реклама / Ads
24| 6057 |11.10.2020 НОВИНИ

Ден 95: Освен в ”триъгълника на властта” - протести на българите в чужбина и Росенец /снимки и видео на живо/

.
Цели 95 дни не стихват антиправителствените протестите. Недоволни от управлението на страната ни българи в страната и чужбина остават непреклонни за основните си искания - оставка на премиера Бойко Борисов, цялото правителство и главния прокурор Иван Гешев.
 

Хронологията на днешните събития следим на живо.

 

21:00 часа

Както всяка вечер, след химна на България протестиращите се отправиха на шествие към Орлов Мост.

 

20:00 часа

От трибуната на площада ораторите призоваха за оставки. Вижте какво още казаха те.

 

 

Традиционно хората започнаха да се събират на пл. „Независимост“ след 19 ч., за да изразят недоволството си от властта. И днес протестът ще премине под наслов „Нас не ни е страх“.  Обичайно след изказванията от трибуната недоволните тръгват на шествие по бул. „Цар Освободител“ до Орлов мост.

 

***

Протести на българи в чужбина днес отново имаше в редича градове. Сънародниците ни в Брюксел се събраха пред сградата на Европейската комисия където отбелязаха постигнатото до сега и набелязаха нови инициативи. Подробности може да видите ТУК.

 

***

 

Днес отново беше организиран протест в парк „Росенец“. Граждани се събраха край имота, известен като „Летния Сарай“ на Ахмед Доган и отново поискаха оставка на правителството. Протестиращите хвърлиха символични въдици в морето и обявиха, че са „на лов за шарани“.  Днес се навършват три месеца от „голямото плажуване“, на което се стигна до сблъсъци с полицията.

 

***

"Отровното трио" призоваха: Елате на Велико Народно Въстание V, защото е важно за всички нас! Вече постигнахме толкова много, понеже бяхме сплотени и постоянни. Ще успеем само, ако сме заедно.

 

Хаджигенов подчерта, че съучастниците на премиера в правителството вече му се подиграват – проверяват го дали може да чете и не му дават оригиналното съобщение от „Мудис” (рейтинговата агенция, която в петък повиши кредитния рейтинг на България до “Ваа1” със стабилна перспектива, а премиерът коментира съобщение по време на поредната си обиколка из Родопския край, седнал на един пън заедно с Кирил Ананиев). В оригиналния текст всяка трета дума е „корупция, Борисов, корупция, Борисов”, заяви адвокатът.

 

„Борисов умря, погребахме диктатурата му още преди месеци”, каза още Хаджигенов и подчерта, че предстоящото в петък въстание ще е последното в познатия формат.

„Гласът на народа е по-силен от всичко”, отбеляза от своя страна Бабикян и отчете, че за трите месеца на протести беше сменен половината Министерски съвет, раздадоха се милиарди на посоки, а всички световни медии обърнаха поглед към страната ни.

 

„Краката на мафията са отрязани, остана малко – зависи от вас. Елате, за да ги пометем”, призова в заключение проф. Минеков.

 

Вижте целият им призив:

 

 

Снимк: БГНЕС.
.
.
.





Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7560 |10.10.2020 Млад талант възпя прокуратурата: Всичко разследваме, всеки разпитваме, освен нашите хора /видео/ . 8| 5057 |30.09.2020 Манолова: Олигарсите освен, че си имат държава, имат и съд . 15| 11556 |01.09.2020 МВР загатна: Махат палатките в “Триъгълника на властта” утре? . 35| 8998 |10.08.2020 Арман Бабикян: Друг от управлението за премиер няма да е нищо друго, освен пионка на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads