Реклама / Ads
20| 3599 |11.04.2021 НОВИНИ

Десислава Атанасова увери - ГЕРБ били готови с всякакви сценарии

.
ГЕРБ са готови за всякакви сценарии. Общо взето това стана ясно от думите на Десислава Атанасова в ефира на Българското национално радио. Борисовата партия винаги се учела от грешките, била готова да предложи кабинет, да бъде опозиция. Готова е дори и на нови избори.
 

В името на Нея - стабилността, ГЕРБ ще подкрепят кабинет, обясни още Атанасова. Въпреки това обаче има червени линии, които не биха прескочили.

 

Атанасова повтори една основна опорка на ГЕРБ - ако има съмнение в когото и да било от партийните редици, той бивал отстраняван. Интересно е тук обаче да се споменат две имена - тези на Владислав Горанов и Младен Маринов, които бяха отстранени заради свързаност с ДПС в разгара на антиправителствените протести през лятото. И двамата обаче се завърнаха победоносно в началото на предизборната кампания, когато стана ясно, че Маринов е водач на листа, а Горанов пък е съ-автор на програмата на ГЕРБ. 

 

“ГЕРБ трябва да имат самочувствие, защото не само, че показа на какво е способна в своите управленски мандати, но и показа реална и изпълнима програма. Повече от 800 хил. българи са я припознали и това е достойно за уважение. Всичко от тук нататък предстои. Ние сме длъжни да предложим кабинет и ако той не се приема, а това е очаквано от всички, сме готови да бъдем опозиция, готови сме и на предсрочни избори”, отсече Атанасова. 

 

“За да има стабилно управление, ще подкрепим кабинет, но има неясноти все още и големи червени линии, които не желаем и никога не бихме прекрачили. Трябва да видим не само съставът на предложения кабинет, дали ще е на малцинство, мнозинство… и кой ще го подкрепи всъщност”, коментира Десислава Атанасова. 

 

Тя заяви още, че има много въпроси, на които “Има такъв народ” и Слави Трифонов тепърва трябва да отговорят. 

 

“ГЕРБ има състав на Министерския съвет, номинации за ръководни длъжности - председател на парламент, заместник-председатели. В ГЕРБ се откроиха хора, които от дълго време са в политиката и в държавната администрация, те имат ясна представа за ситуацията, за възможностите в парламентарната република. През следващата седмица парламентарната ни група ще има първото си заседание... Лидер на нашата партия е Бойко Борисов, но засега не стои въпросът дали той ще е номинация за министър-председател”, посочи още Атанасова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5831 |31.03.2021 Десислава Христова от протестиращите: Не сме богохулници, Борисов не е Бог . 11| 4308 |29.03.2021 Д-р Десислава Кателиева: Нещата не са под контрол, липсват легла с кислород! . 8| 3451 |28.03.2021 Експерт увери, че през април ще има и други ваксини, освен на ”АстраЗенека” . 17| 7041 |23.03.2021 Десислава Иванчева пред Фрог: 20 адвокати се обадиха, за да ме защитават безвъзмездно по делото за мярката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads