Реклама / Ads
2| 6608 |06.12.2009 НОВИНИ

Детонатор от военна мина може да е причинил смъртта на трите деца

.
"Най-вероятно взривното устройство ще се окаже детонатор от военна мина и вероятно децата са го получили от парнаджията на дома”, обяви по Дарик радио окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров по повод инцидента в Крумовград.
 

В момента се прави обиск дома на парнаджията в Крумовград, а процесуално-следствените действия са интензивни", добави още окръжният прокурор на Кърджали.

"Около парнаджията има тъмни неща, децата от него са получили нещо и са го вкарали в дома, но нека следствието, прокуратурата и ДОТИ си свършат работата", каза пред Дарик социалният министър Тотю Младенов. Той заяви, че директорът на дома и две от дежурните възпитателки са арестувани.

По информация на Дарик, парнаджията се е опитал да се самоубие. Той е в болница с прободна рана в корема и е под полицейска охрана. Когато се възстанови, също ще остане под арест.

"Твърде вероятно е от вина той да се е опитал да посегне на живота си. Ще му бъде изискана съдебнопсихиатрична експертиза", коментира прокурор Лазаров и допълни, че вероятно взривното устройство е пехотна мина или детонатор от противотанкова мина, но по думите му е рано да се говори за това.

Светлозар Лазаров изрази съмнение, че парнаджията си е дал реална сметка какво е дал на децата, тъй като "регионът е граничен, навремето границата с Гърция е била минирана, по граничните полета все още има неизвадени мини, има бивши поделения, които едва ли са извършили утилизацията на боеприпасите прецизно. Местното население продължава да намира според мен такива части, взривители, мини. Едва ли си дават сметка какво намират, какво носят в къщите си. Дори в изкупвателните пунктове се случва да се предават части от мини и снаряди. Този предмет прилича на говорител на тонколонка на касетофон, около педя в диаметър е голямо, ако децата са го помислили за такова и са го вързали към ток... но е твърде рано да се говори за това, абсолютно нелепо".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6060 |02.12.2009 Военна прокуратура погна "Галерия" и "галеристите" . 5| 7635 |12.11.2009 Арести след подслушване във Военна полиция . 5| 6655 |29.04.2009 Военната авиация тренира за парада на 6 май . 32| 14406 |31.10.2008 Военна полиция получи нови японски автомобили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads