Реклама / Ads
45| 8890 |18.01.2016 НОВИНИ

Дянков отсече: Хора от ДС във властта са проблемът на страната

.
Симеон Дянков
Значителна част от проблемите са, защото в тях участват хора от бившата ДС, в случая с ДПС пак беше така, сега отново е така, заяви по НТВ бившият вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков.
 
От една страна има стабилност в България на фона на страните около нас, но тя може да ни успокоява само известно време и това време вече мина. Нататък остават същите въпроси, които бяха от последните 25 години. сега сме по-назад отколкото преди година в съдебната реформа - говореше се, че ще се правят много неща, но като не успееш, противниците на реформата знаят, че  могат да те спрат. Сега не само реформата я няма, но и желанието стана по-слабо, каза той.

После добави, че не мислел, че самият премиер се притеснявал от реформата. Кой няма изгода от нея - хората, които ще излязат от съдебната система, посочи Дянков.

До есента положението в енергетиката ще е неудържимо, дефицитите в системата на НЕК се увеличават, 4,5 милиарда лв е общият дефицит, той не намалява. Има няколко сектора, където отделни министри опитват реформи - министър Калфин прави частична реформа. Бъчварова опитва сериозна реформа в МВР,  Ивайло Московски - в транспорта, Ивелина Василева. Министрите от РБ всъщност не правят реформи, а имаше очаквания, че ГЕРБ е център дясно и има само някои реформаторски идеи, но им трябва подкрепа от Реформаторите. Според него в здравеопазването няма успехи.

Правителството е стабилно за мен, някои ресори - икономически и инфраструктурни вървят добре. Там има шефове на агенции, от които новините са положителни. но стабилност е различно от растеж.

Мисля, че няма да има предсрочни избори тази година, няма реално кой друг да излезе с програма. Макар че икономиката се съживява, няма друга икономика извън евросредствата. В обстановката на коалиционно правителство Горанов се справя, но трябва да стегне повече. Данък вредни храни е вредна идея и се радвам, че не влезе в парламента; данък уикенд е добър, но не уцели момента, обясни той. Няма икономическа реформа, това е липсващото министерство, ако утре се затрупа от преспи, няма да го забележат, каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4410 |14.01.2016 Депутат твърди, че от турското посолство заплашвали хора от ДПС . 9| 6334 |11.01.2016 Д-р Михайлов: Хората на Местан ще бъдат безкомпромисно изчегъртвани по места . 7| 5708 |09.01.2016 Служители на ДАНС и ГДНП обещали на иракчанин канал за трафик на хора . 13| 7130 |08.01.2016 Марков: Хората в ДПС ги „убиват” постоянно, обичат да си играят на жертви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads