Реклама / Ads
1| 4672 |01.06.2019 НОВИНИ

Димитър Делчев: ЦИК наруши закона като не обяви Пеевски като евродепутат

.
Димитър Делчев Източник: БГНЕС
ЦИК наруши закона при обявяване на 17-те български евродепутати, като не съобщи имената на Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ. Те се водят избрани и като такива могат да подадат оставка само пред парламента в Брюксел. Това се прави, защото Пеевски е в несъвместимост като български и европейски депутат едновременно и трябва да се откаже от нашия парламент до края на мандата му.
 

 Това заяви председателят на "Движение България на гражданите” Димитър Делчев пред бТВ.

 

По повод резултатите от изборите, Делчев припомни, че ГЕРБ нямат 6 евродепутата, а с един по-малко от миналите избори, петима, тъй като шестия е на СДС. Според него е мит, че Борисов лично е спечелил победата.

 

"Докато Борисов правеше шоу по телевизията, изборната машина на ГЕРБ работеше на пълни обороти за първото място", коментира политикът. Той даде пример с технологичния вот в секциите в Симитли. "Разбираемо е, че през 2015 г. хората си гласуваха за кмета, също и че през 2017 г. пренесоха любовта си към сина му и го направиха депутат. Как така обаче, същите тези хора изведнъж решиха вкупом да гласуват преференциално за Емил Радев и Лиляна Павлова, които нямат нищо общо с града", попита Делчев.

 

Димитър Делчев коментира и неучастието на ДБГ във евровота, като припомни, че решението е взето, защото партията отказа да участва в поредните братоубийствени битки между десни партии.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4048 |29.05.2019 Димитър Бакалов: Поскъпването на тока удря малкия производител на хляб . 20| 22918 |13.04.2019 Проф. Димитър Иванов: Идва краят на това глухо и некомпетентно управление . 0| 4145 |11.04.2019 Над 37 600 са заловените нарушители в Акция ”24 часа скорост”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads