Реклама / Ads
2| 4071 |25.08.2023 НОВИНИ

Димитър Илиев: Салимова върна надеждата на българските шахматисти, че можем да бъдем №1 в света

.
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев Източник: БГНЕС
Нургюл Салимова върна надеждата на българските шахматисти за това, че можем да бъдем номер едно в света. Това заяви пред БНР министърът на младежта и спорта Димитър Илиев.
 

Той съобщи, че във вторник има среща с българската спортистка.

 

"Винаги, когато има такива конфликти, сметката плащат спортистите. Изцяло вината за това, че Нургюл не беше финансирана от Министерството на младежта и спорта, е върху шахматната общност", подчерта министърът.

 

"Това, което искат от Международната федерация по шах от мен, е абсолютно в противоречие с българското законодателство. Аз нямам право да се включвам пряко в работата и дейността на независими организации, каквито са българските федерации. Това, което трябва да се направи, не само в шаха, е самата общност да се съберат, да седнат на една маса, да се разберат, да намерят решение и да се отпуши тази спънка", посочи той.

 

По думите му законът е така направен, че министерството няма преки възможности да се намесва в работата.

 

"Когато има такива спорове, то не може да взима страна. Единственият, който може да взима страна и да определя кой е правият и кой не, е българският съд. В такива случаи обаче се започват едни дела, с години се влачат. Такава е ситуацията от години не само с шаха, но и с много други федерации", добави Илиев.

 

Министрът се обърна към хората от спорта: "Недейте да влизате в междуличностни конфликти! Недейте да мерите егото си кой е по-голяма работа! Важно е да знаем, че никой не е по-голям от спорта. Трябва да се намери обединение и да се работи в името на това България да печели състезания, медали, да имаме развитие. Иначе ние спъваме работата и започваме да буксуваме на едно място и да вървим от дело в дело."

 

Спортният министър увери, че ще направят усилия да наградят Нургюл и да я стимулират.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3619 |24.08.2023 Нургюл Салимова: Благодаря на всеки, който ме подкрепяше. Оценявам всяка едно съобщение и молитва . 0| 3296 |24.08.2023 Федерацията по шах се събуди - сключва договор с Нургюл Салимова . 1| 2972 |24.08.2023 Поредна демонстрация заради убийството на 24-годишния Димитър от Цалапица . 3| 2676 |23.08.2023 БФШ 2022 ще сключи договор и ще обезпечи финансово участията на Нургюл Салимова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads