Реклама / Ads
11| 6086 |10.12.2010 НОВИНИ

М. Димитров: Има ново развитие по АЕЦ "Белене"

.
Мартин Димитров
С ГЕРБ имаме генерално разминаване; меморандумът за Белене бил изготвен от една дама, която не е член на министерството на икономиката и енергетиката; само веднъж били водени разговори за министерски кресла.
 

Г-н Борисов е много повече част от статуквото от мен
; аз нямам общи фирми с хора, които след това са обект на разследване, обяви по НТВ лидерът на СДС Мартин Димитров по повод репликата на премиера Борисов, че съпредседателите на Синята коалиция казват всеки ден по някоя глупост. Борисов е имал участие с доста хора в общи фирми през годините на прехода, но е обезпокоително, когато премиерът започне да обобщава, а не искат да му се задават въпроси.

С АЕЦ "Белене" има ново развитие. Меморандумът бил изготвен от една дама, която не е член на министерството на икономиката и енергетиката. Значи други хора готвят тези документи, явно проектите по Белене не се подготвят от Министерството, каза Димитров. По темата основен защитник на проекта е Г. Първанов, той го започва идейно. Сега го довършва Борисов.

Разделителната линия между нас и ГЕРБ по тяхна вина, стана много сериозна, особено по ценностни причини, каза Димитров и вметна, че Хитлер бил построил повече от Тодор Живков. Премиерът си представял партньорството като пълна подкрепа на всичко, което предложи ГЕРБ. В началото искахме нов морал в политиката и реформи; бяхме на едни позиции, но после ГЕРБ рязко зави наляво. Ние не променихме позицията си, но те го направиха, обясни Димитров.

Ако "Белене" бъде построен, ще се види един ден, че е изключително неефективен и източник на корупция, но ще е късно, пророкува Димитров.

Разтовори за министерски кресла са водени само след изборите, но когато ГЕРБ решили да действат сами, разговорите приключили. Премиерът тогава обявил дословно: "Владо Кисьов го взимам и го пращам в Берлин". Хората не са пионки, те не се взимат и пращат, каза Димитров и пак подчерта, че с ГЕРБ имат генерално разминаване.

Разумните хора никога не се държат като талибани. Ако все пак ГЕРБ решат, че ще правят реформи, макар и трудно, ще ги подкрепим, каза Димитров. Не може да има споокойствие в държавата, ако правителството не изпълнява задачите си. Той предвиди бум на безработицата сред малкия  и среден бизнес догодина.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4433 |07.12.2010 С 1/2 милион лева форсират развитието на туризма . 12| 5062 |06.12.2010 М. Димитров: Синият кандидат за президент е по-добър от ГЕРБ-овия . 12| 5866 |30.11.2010 М.Димитров: Реалната безработица е 16% . 18| 5705 |26.11.2010 М. Димитров: На някои не им отърва истината за "Белене"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads