Реклама / Ads
54| 5759 |06.08.2010 НОВИНИ

Б. Димитров: Тоя шибан народ, тия шибани колеги...

.
Божидар Димитров отрече да е отправял обиди към целия български народ с думите си "Защо бе, майка му стара, защо е толкова злоба, бе?! Е т'ва не мога да си го обясня при тоя шибан народ, при тия шибани колеги!".
 

Думите му, както ще се уверите от записа под статията, бяха казани в интервю за "Дневник", но пред Дарик радио той уточни, че ставало дума само за археолозите, т.е само някои от тях били "шибани". Повод за неговия гняв е съмнението, което се прокрадна в изказвания на археолози, сред които и вечния му съперник Николай Овчаров че намерените край Созопол мощи са на Йоан Кръстител. Недейте на 65-годишен националист, отдавна доказан на българския народ да разбирате буквално думите, коментира Божидар Димитров.

"Не съм казал шибан народ, шибани колеги и второто пояснява имал съм предвид група хора, наричащи се археолози. Виждате от контекста на целия разговор, че не става дума за българския народ, не му обсъждаме качествата. Обсъждам няколко български археолози, анонимни дотогава, които обаче изразиха не съмнение, а по-скоро завист и омраза към колегата си. Аз не защитавах себе си, а колегата си Попконстантинов. Аз започвам дискусия. Днес Овчаров излезе най-сетне с името си, позна се, в „24 часа" излиза и се кара с мен. Сега аз си се карам с него. Вече не са анонимни "шибаняците". Вече ще спорим персонално, с имената си“, заяви Димитров. На въпрос дали смята изказването си за грешка, Димитров заявява: “Не, не е. Опит да се представи като грешка е“. Преди няколко дни Димитров заяви, че не знае кои са археолозите, които се усъмняват в истиността на находката, но като ги научи, "на овчарчета ще ми станат".

Археолози коментират, че Николай Овчаров е последният, който може да обвинява Димитров в манипулация, защото именно той направи пълната мистификация, обявявайки, че е открил на Перперикон частица от кръста на Исус. По-късно измисленото от Овчаров парченце беше пренесено от скромния връх в църквата „Св. Богородица” в Кърджали с литийно шествие, но въпреки това и до днес вярващи продължават да се кланят на парченцето, което по никакъв научен начин не бе доказано, че е от кръста на Спасителя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7846 |31.07.2010 В. Димитров: Чирица дължи пари, излъга, че е изнудвана . 8| 5380 |29.07.2010 Димитров: Бюджетът е сбъркан, все едно дядо Коледа да дойде през лятото . 1| 4855 |19.07.2010 М. Димитров: В газовите преговори всичко предстои . 3| 4937 |14.07.2010 М.Димитров: Русия ни цака с най-скъп газ в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads