Реклама / Ads
19| 6941 |01.07.2011 НОВИНИ

Джулая ни заля; та дори и "соцджулай"

.
Джулая ще обходи цялата страна; правят даже т.нар. "соцджулай" по идея на Анотн Кутев; Перник, Видин, В. Търново, Стара Загора също посрещат Джулая; по морето съветват да се носят одеяла.
 

13 Джулая ще отбележат идването на юли в 5,32 ч в първия ден от месеца, проследява 24 часа. Тази година морският плаж се оказа тесен за всички, които искат да посрещнат първото юлско слънце. За първи път хипарският празник ще бъде честван всенародно в цялата държава.

Създателят на песента "Джулай морнинг" Кен Хенсли ще посреща първото юлско утро във Варна. Преди това ще пее в центъра на Бургас. Големият купон във Варна ще е на трета буна. Турнето на рокаджията "Рок на скалите" обикаля 29 култови български места. За Джулая Хенсли ще е на мястото, откъдето през късния соц спонтанно тръгна хипарският празник. После на 1 юли вечерта ще забие с групата си "Сънрайз" под Пантеона в Морската градина на Варна. На другия ден е предвиден концерт насред Побитите камъни.

Във Варна ще е и вокалът на "Юрая Хийп" Джон Лоутън. Почти станал българин, той ще посреща слънцето на две места - първо на трета буна, а после на фестивала в Камен бряг.

На трета буна ще забият “Пързалката” с Васко Кръпката и Б.Т.Р. Началото е в 22 часа. Голям “Джулай морнинг фестивал” събира хиляди младежи на Камен бряг.

Отново светещи балони ще очертават стръмнините край Камен бряг по време на фестивала. Сигнална лента, дълга километър и половина, ще показва къде е опасно.

Летният артуикенд "Калиакрия" започва от Джулай морнинг.
Миленита ще пее на откриването. Колажи с гларуси на Калоян Илиев-Кокимото дават тон на второто издание на фестивала.

Неделчо Богданов гостува с анимациите си “Българ”, “Зверове” и “Професорът”. Графити пърформанс ще покаже и Ернесто Насимо от Ванкувър, известен още като Наст.

Община Бургас пък е отцепила внушителната територия от 80 дка на Централния плаж, където ще бъде кулминацията. От вчера започна монтирането на огромна сцена, на която довечера от 21 ч се качват дузина групи, сред които "Уикеда", "Поморианс", "Нокаут", "Оги 23", Q - chek, Downslot, Smallman. Водещ на програмата ще е известният сред меломанските среди Сърмата Хари.

За да предпазят от инциденти посрещачите на изгрева, от общината са наели спасители, които ще патрулират край брега с фенерчета. Навсякъде по пясъка ще бъдат запалени огнени клади, за да е по-романтично посрещането на изгрева на фона на догарящата жар. Ще има жонгльори и улични артисти.

От кметството казаха, че се очаква температурите на сутринта да паднат под 15 градуса, и съветват мераклиите, които посрещат изгрева, да си носят одеяла "Джулай морнинг" ще звучи часове преди 1 юли в центъра на Бургас под паметника на Альоша. Ще я изпеят група "Сънрайз" с Кен Хенсли.

На 30 юни и 1 юли на плажа на къмпинг " Градина" до Созопол ще се състои първото издание на Sozopol Fest July Morning. На сцената ще се качат 9 банди и 15 диджея.
12 часа парти на Дунава

Посрещането на Джулая вече не е купон само по морето.

Видин например ще посрещне Джулай морнинг с 12-часово парти на Дунава - на градския плаж до замъка “Баба Вида”. Купонът започва днес в 18 ч и ще продължи до 6 ч утре.

На брега на Дунав ще забият рок групите Smile и Rare Breed, а диджей Васил Громков-VaGro, ще се грижи за настроението до първите слънчеви лъчи. Организаторите обещават не само качествен рок и хипария, но и бира и мезета на народни цени и много други забавления. На миналогодишния Джулай например имаше среднощни състезания по канадска борба и демонстрации с мотори на рокерите от мотоклуб NW. В купона участваха и местните депутати Любомила Станиславова и Владимир Тошев. Хипарският празник в Монтана ще бъде честван по два лъча.

Рок банди срещат юлското утро в 6 часа край огледалото на язовир “Огоста”, разкриха организаторите. На брега на втория по големина у нас водоем ще купонясват местните групи Twist, Jack In The Box, Triupmh of Neptune, "ЛопАтАркА" и Burn With Me. Феновете на рока с прошарени коси са се ориентирали към античната крепост в местността Калето. Там на импровизиран пикник те ще си припомнят годините на своята младост от началото на 70-те.

Млади и вече не толкова млади рокаджии се събират край езерото "Загорка" в Стара Загора в утрото на 1 юли и срещат там изгрева. Купонът започва в 4 часа. Никой не ги организира, никой не се грижи за тях. Хората сами носят китари и бира, задължителния реквизит за празника. Преди години група ентусиасти начело с кмета на град Шипка Стоян Иванов посрещнаха Джулая в сърцето на планината на връх Шипка, като развяха български знамена и пяха патриотични песни върху оръдейните лафети.

Традиционен рок купон July morning ще се проведе в Перник днес. Той ще започне в 20,30 часа на крепостта “Кракра” и ще продължи до изгрев слънце. Концертът е под патронажа на кмета на Перник Росица Янакиева. В July Morning - 2011 участват пернишките рок групи "Хаос", "100", Deep State, Frozen shit, Madley и "Тролите". Входът е свободен.

Сватбари в комплекс "Дунавска перла" днес край Силистра вероятно ще посрещнат и изгрева. Иначе секретарят на НС на БСП Антон Кутев прави "соцджулай" утре за стотина младежи от страната.

С тридневни празненства търновци посрещат първото юлско слънце на хълма Света гора пред Великотърновския университет. Джулая в центъра на България се празнува за втора година по идея на ректора проф. Пламен Легкоступ. Днес хълмът срещу Царевец ще бъде сцена на рок групи от Велико Търново и други градове на страната, информира 24 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5870 |30.06.2011 Да предложим Джулая за европейски празник . 27| 4904 |18.04.2011 Цветанов: Готови сме за Шенген, сега дори надграждаме . 2| 5380 |25.06.2010 Да се друсаш е модерно, дори и на 10 години . 2| 7575 |01.07.2009 Джулая взе жертва край Камен бряг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads