Реклама / Ads
27| 6219 |12.12.2012 НОВИНИ

По-добре с домати, отколкото с гранати

.
Десетки граждани излязоха за нов доматен протест пред Съдебната палата. Организатори бяха група граждани, които участваха в протест на 24 ноември пред парламента.
 

Оградата на сградата на съдебната институция беше окрасена с "Корупция", "Съдебната власт: реформа из основи и контрол на гражданите", "Липса на правосъдие = мафия, корупция, бедност". Под плакатите от снимки гледаха намръщени домати, а мнозина се бяха снабдили с вкиснали по чантите си.

"Без натиск няма да се откажат", бяха думите на Николай Колев - Босия преди да запрати с прашка първия зеленчук по сградата на съда. "Това е моят развален домат за гнилата съдебна система", представи го Босият.
Николай Колев - Босия обяви, че е бил поканен от Лазар Груев, председателят на Върховния касационен съд, на среща през януари. Поетът - дисидент помоли и за солидарност към Чавдар Янев, който от над седмица протестира пред ВСС, предава БГНЕС.

Протестната им декларация: "Пред очите ни политици извиха врата на съдебната власт и правосъдие у нас няма. А когато в една страна няма правосъдие, няма и държава. Това е провал, който се измерва с власт на олигархията, а не на демокрацията, с корупция вместо върховенството на закона. В България е на власт корупцията. Тя е онова зло, което е препречило нашето бъдеще и само независимото правосъдие може да отвори пътя към него.

Законът трябва да раздели ясно магистратите, защото политическата намеса в съдебната система минава именно през тяхното противопоставяне вътре в самата система и обвързването на тяхната кариера с изпълнение на политически поръчки. Предлагаме спешно да бъде създаден съвет за съдебната реформа под егидата на държавния глава. Щом магистратите и управляващите не могат да поемат отговорност за посоката и същината на съдебната реформа, нека своята тежка дума каже обществото. Вече няма кой да ви чака, вие вървите срещу своя народ и срещата ви с него вече е насрочена. Тогава не ние, а вие ще кажете: По-добре домати, отколкото гранати".

Над 200 души се събраха на акцията пред сградата на Народното събрание преди 2 седмици.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5058 |10.09.2012 ООН призова: Франция да се постарае по-добре за ромите . 27| 5685 |04.09.2012 Семерджиев: Българите плащат по-малко за газ, отколкото би трябвало . 7| 6450 |16.08.2012 Ужас: У нас родилки мрат 2-3 пъти повече отколкото в Европа! . 94| 11937 |12.08.2012 Ст. Костадинова: Федерациите да кажат защо не се представихме по-добре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads