Реклама / Ads
7| 4682 |12.05.2021 НОВИНИ

За добре дошъл: Първи сигнал до земеделския министър за политическия чадър над приближените на властта

.
Мая Манолова Източник: Facebook
Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“ поведе протеста за норките към Министерство на земеделието. „Посрещнахме министъра на земеделието с първия сигнал - за корупцията и политическия чадър над приближените на властта в земеделието“, написа тя в страницата си във Фейсбук.
 

„Тука просто трябва да бъде направена проверка и фирмата, която е собственик на фермата за норки, която се ползва с политически протекции…просто тя трябва да си получи съответните проверки и съответните актове. Това трябва да бъде затворено“, категорична бе Манолова, а съпартиецът й Арман Бабикян допълни: „Всички от Стара Загора знаят за какво става въпрос“.

 

По време на срещата със служебния министър на земеделието Христо Бозуков, Петя Алтимирска, председател на сдружение "КАЖИ", която е един от организаторите на протеста, заяви, че трябва да бъде извършена проверка във фермата, тъй като тя не отговаря на здравните изисквания и хуманно отношение към животните. Тя допълни, че са подавали сигнали до всички компетентни органи за фермата. "Тази ферма не трябва да съществува", категорична бе Алтимирска.  

 

Природозащитниците връчиха папка с документи във връзка с дейността на фермата. Мая Манолова, която бе сред протестиращите и присъстваше на срещата, заяви, че трябва незабавна проверка. 

 

От своя страна министър Бозуков се ангажира да назначи проверка по случая още до края на седмицата.

 

По-рано протестиращите внесоха подписка в Министерски съвет и заявиха, че очакват от новото служебно правителство да спре дейността на фермата за норки.

 

Организатори на акцията са Национална гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България и Сдружение „Кампании и активизъм за животните в индустрията“.

 

Темата беше засегната неколкократно през последните дни на заседанията на временната комисия за ревизия на управлението.

 

На изслушване пред комисията беше представен сигнал, отчитащ детайлите, нарушенията, нередностите и проблемите около фермата за норки на „Градус“ през последните пет години.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3573 |10.05.2021 Пламен Данаилов: Надявам се Каролев да е добре, но защо само ние нямаме хеликоптерна система за спешна помощ? . 27| 6421 |08.05.2021 Ивайло Мирчев: Няма да е добре за България дългосрочно служебно управление . 4| 3357 |01.05.2021 „Който лежи - той тъжи, кой оре - той е добре.“ Честит Ден на труда! . 0| 2967 |01.05.2021 Слънцето ни се усмихва в първия майски ден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads