Реклама / Ads
13| 7025 |22.11.2011 НОВИНИ

Докараха пребития директор на АЕЦ "Козлодуй" в София с екскорт

.
Ал. Николов
Нападателите му били поне двама; директорът не ги познал. Още не е ясен мотивът за престъплението, но се работи по няколко версии. Една от тях е сплашване.
 

Пребитият шеф на АЕЦ "Козлодуй" Ал. Николов е докаран в София през нощта с полицейски екскорт.  Той е настанен за лечение в частна болница в София,съобщи БНР.

Frognews.bg напомня, че двама мъже нападнаха директора на "АЕЦ Козлодуй". Александър Николов е бил пребит недалеч от жилището си. Инцидентът е станал към 19 часа на 21 ноември, край входа на блока, в който живее шефът на атомната централа. Той е бил удрян в областта на главата, разкъсано е дясното му ухо, съобщиха от полицията.

Веднага му е била оказана спешна помощ. Николов е в добро състояние, няма опасност за живота му. Засега е ясно, че нападателите са били поне двама. Пред криминалистите мъжът е споделил, че не ги е познал. Все още не е ясен мотивът за престъплението, работи се по няколко версии. От полицията обаче са категорични, че нападението не е извършено с цел грабеж. Очаква се днес полицията да даде повече подробности по случая, но засега най-вероятната версия е сплашване.

"Ангажиран е максимален ресурс от наша страна, да не кажа целият ресурс на Областна дирекция на полицията във Враца, и аз считам, че ще постигнем резултат в изясняването на тоя случай. Издигнали сме няколко версии, по които работим", обясни гл. инспектор Росен Иванов, директор на ОД на МВР-Враца.

"АЕЦ Козлодуй" ЕАД е единствената атомна централа в България и е най-големият производител на електрическа енергия в страната, като обезпечава повече от една трета от националното годишно електропроизводство, напомня ТВ 7. В предприятието работят около 4200 души. Фирмата е еднолично акционерно дружество със 100% държавно участие. От 18-ти септември 2008 г. АЕЦ "Козлодуй" ЕАД е дъщерно дружество на "Български Енергиен Холдинг" ЕАД. Николов работи в АЕЦ "Козлодуй" от 1986 година.  Заемал е различни длъжности в дружеството. В периода 2007 – 2008 г. е директор на дирекция "Производство", след което до април 2010 г. е ръководител на управление "Експлоатация". От януари 2011 до септември 2011 г. е заместник- изпълнителен директор.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5525 |12.09.2011 Тайно избраха нов шеф на АЕЦ "Козлодуй" . 60| 5967 |12.07.2011 В. Рашидов: Директорът на Лувъра е тук за първи път! . 4| 5756 |24.06.2011 Брюксел ни проверява как харчим парите за "Козлодуй" . 3| 5288 |15.06.2011 ЕК налива още 34 млн.евро в АЕЦ "Козлодуй"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads