Реклама / Ads
5| 6337 |09.11.2014 НОВИНИ

Т. Дончев: Плача, но по-мъжествено е да кажа, че очите ми са сухи , а устата стисната

.
Томислав Дончев
В персонален план работата като член на ЕП е много по-добра. В политиката, обаче най-голямо значение имат целите. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев по повод избора му да остане у нас и да работи в екипа на Бойко Борисов.
 
Не мисля, че на клетвата имаше много щастливи физиономии. Бил съм почти всякакъв и знам, че няма повод за ентусиазъм. Човек, за да си върши добре работата, особено в политиката, трябва да има нещо, което да му дава ток и енергия. При различни колеги има различни неща, какво точно ти дава тази енергия. Това, което ме движи е това, в което вярвам. България може да бъде по-стабилна и по-добро място за живеене. Не приемам коалиционната формула като рязане на баницата. По-добрата формула за работа е да се разбирам с Лукарски. Той е нов министър на икономиката. С него сме обречени да работим заедно. „Околна среда” и „Регионално развитие” са програми на стойност 6 млрд. лв. и има риск да ги загубим. Трябва да реши въпроса с двете спрени програми и да стартираме следващият програмен период, където ни чакат над 7 млрд. евро. И малкото оставащите дни до края на годината ще ги използваме, за да намалим загубите. Борбата е да бъде малка загубата. Илюзия е, че асфалта е противопоставяне на хляба. Единствен вариант хората да бъдат по-богати е растяща икономика. За да има това са необходими пътища и железници. В буквалния и преносния смисъл умея да карам колело. Бях паднал и имах травма. Трудностите имат различна геометрия. Част тезите на ПФ няма кака да се случат. Ако се въведе тест по български език на децата преди училище- на голяма част от българите звучи добре. Но ако се въведе такава мярка, то голяма част от децата никога няма да станата ученици. Имаме да преодоляваме едно натрупано недоверие или чувство за самосъхранение. Все още съм ерген от формална гледна точка. От фактическа - живеем със Светлана. Плача, макар и рядко. По-мъжествен отговор е да кажа, че очите винаги са сухи, а устата стиснати. Пестелив съм винаги от гледна точка на обещанията. Лесно бих могъл да обещая е да дам цялата сила и всички способности, без да се опитвам да звуча патетично, каза още вицепремиерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4595 |07.11.2014 Дончев: Коалицията е категорично двойна . 34| 6536 |02.11.2014 Том. Дончев: Правителство с премиер Радан Кънев - готови сме и на това . 1| 5043 |31.10.2014 Дончев: Коалиционното споразумение се отлага до реакция от РБ . 7| 4842 |06.10.2014 Т. Дончев: Компромисът за кабинет не може да води до самоубийство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads