Реклама / Ads
19| 6680 |13.07.2009 НОВИНИ

Т. Дончева: Бранят Станишев в кръгова отбрана

.
Татяна Дончева Източник: Вяра Йовева
Бранят и четвъртия етаж на Позитано 20 в кръгова отбрана като Троя, каза бившата депутатка. Червените местни структури вече са изключителен проблем, те са много възрастни и капсулирани, което обрича партията на сгромолясване през следващите години, оцени тя.
 

Критична съм към БСП само заради желанието си да бъда обективна, уточни по БНТ Татяна Дончева от БСП, която се оттегли от активен политически живот още преди парламентарните избори. Не е приятно да видиш отбора, в който си бил, да се спуска стремглаво надолу, добави тя и продължи, че когато казва, че БСП ще има проблем с 4%-тната бариера след години, го прави  не от злоба, а поради преценката, че част от левия електорат е изсмукан от партии като Атака и от ГЕРБ, а друга част стои встрани обезкуражена. Сегашното ръководство на БСП не може да повиши и с грам доверието към БСП, обобщи Дончева.

Проблемът е във функционирането на самата партия, добави тя и каза, че в нея липсва не само електорален, но и интелектуален потенциал.

Изпращането на посланици в последния момент е обгрижване на много тесен кръг хора, приближени до властта, добави още Дончева.

Лидера на БСП го бранят в кръгова отбрана хора, които искат да запазят преди всичко себе си. Бранят четвъртия етаж на Позитано 20 като Троя, направи сравнение тя. Има европейска практика за подаване на оставки и в това няма драма, препоръча Татяна Дончева.

Свикването на извънреден конгрес е абсолютно необходимо, независимо дали със стари или с нови делегати. Изборът на нов Национален съвет е също толкова необходим, колкото и избора на нов лидер, каза ексдепутатката от БСП. Нашите структури вече са изключителен проблем, сега местните ни структури са много възрастни и капсулирани, което обрича партията на сгромолясване през следващите години, оцени тя. Вътрешнопартийната битка не е за столовете, а за конкретните занимания с проекти.

Искаше ли партията да спечели тези избори, риторично запита Татяна Дончева и отговори: "Според мен - не!
" През тройното управление имаше повече бизнес,отколкото желание за запазване на политическия модел.

Аз не съм напускала голямата политика, каза Дончева и направи заявка за по-скорошно завръщане в нея, отколкото сама е очаквала.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5075 |13.07.2009 Станишев подписва "Набуко" . 21| 4631 |10.07.2009 Станишев получи пълна подкрепа от БСП . 5| 4714 |09.07.2009 Борисов прави правителство до 27 юли, а Станишев урежда с постове . 19| 4645 |08.07.2009 Червен конгрес реже главата на Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads