Реклама / Ads
47| 7412 |18.06.2013 НОВИНИ

Т. Дончева: БСП е в мъртва хватка; трябва движение "Окупирай Позитано"

.
Татяна Дончева
Тя и досега е губила власт, но никога с мръсно лице. Протестите трябва да продължат. Г. Първанов е добре да се върне в ръководството, но промяната не може да бъде "за" Първанов.
 

При следващи избори хората ще започнат да заглеждат какви лица им предлагат партиите и да бъдат достатъчно критични, заяви по БТВ Татяна Дончева. Кукловодите са известни в тясната си част; те дават възможнос да диктуват партийните ръковоства и изпълнителни бюра, депутатски листи, министри и премиери. Има ключово влияние на ТИМ и Корпоративна банка в момента, коментира тя. Тези хора имаха тясна връзка и с ГЕРБ, но си сритаха шапките сериозно, обясни Дончева. Въобще не става дума да подреждаме държава, общестевн ред и т.н., а да се използва правителството като силов инструмент, за да си връщаме бизнестеритории. Семейство Станишеви са в близка връзка с Пеевски, те са финансови и не мисля, че Станишев има особени възможности за избор, патосът, с който говори, сочи, че той признава политическата грешка, но не разбира, че това може да го свали.

Може да се види къде, кой е финансирал и срещу какво, посочи Дончева. Легитимните органи на БСП на практика нямаха никаква дума, в ИБ заместниците на Станишев са му задали въпроси за част от състава и не са получили отговор. Вижте какво прави НС, няма комисии, няма нищо - първо променят закона, внасят предложението за Пеевски и викат групата като стадо овце. БСП е в мъртва хватка; тя и досега е губила власт, но никога с мръсно лице. Жан Виденов се опъна на руснаците заради собствеността на тръбите, припомни тя.

Първанов и Петков не са елементарни хора, те имат самочувствие, но повече разбират от знака на протестите и биха помогнали за смяна на ръководството. С. Станишев е закачен като куче за каишка и дори не разбира, че действията, които предприема, са малоумни, дословно каза Дончева.

Хората на улицата разбират, че трябва промяна в изборното законодателството, те не са екстремални, трябва да имат възможност лесно да се организират. Съмнявам се, че това може да стане без тълпата да натиска. Моля да не наричаме хората тълпа, репликира водещият николаев. Приемам го, съгласи се Дончева.

Формално може да съборите Орешарски, но БСП може да направи друго правителство. Г. Първанов е добре да се върне в ръководството, но промяната не може да бъде "за" Първанов. Трябва да има нова ръководна грепа, която да седне на преговори с ДПС, изреди Дончева. Да се внимава кои хора ще влязат в сектора сигурност, препоръча още тя.

Проблемът на Орешарски е характерът му; дотук той реагира като пластелин; репутацията му отиде безвъзвратно, за съжаление, каза тя. Върнат ли Пеевски като депутат, ще има двойно повече протестиращи, предвиди тя. Ако Орешарски продължи да гледа като в ступор в една точка, ако Станишев продължи да говори като Кашпировски, изборите идват, прогнозира Дончева. 

24 човека още в групата са били против и въздържали се, разкри тя. В събота един от ключовите му председатели на съвет му е казал, че ще подаде оставка. В самото БСП ще има искане за Национален съвет. Трябва да направим едно движение "Окупирай Позитано". Станишев няма да подаде оставка, категорична беше тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8253 |06.06.2013 Т. Дончева: Кръгът Монтерей и ТИМ са се настанили в кабинета . 18| 5274 |23.05.2013 Дончева: Влияе се на конституционни съдии . 20| 8349 |13.04.2013 Татяна Дончева: Човек от върха на МВР следи жена си с джипиес . 20| 6113 |23.02.2013 Т. Дончева: Борисов се държа като обидено дете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads