Реклама / Ads
18| 7890 |16.11.2015 НОВИНИ

Дончева: Добре, че България е неатрактивна! Да си затворим границата!

.
Татяна Дончева
Важният въпрос е какво да се прави оттук нататък, заяви по НТВ Татяна Дончева. Трябва да се успокоят хората, ние сме малка страна, а брюкселската общност има навик да не чува нищо оттук. Има война на световете; ние изповядваме ценности, които са на върха, но те не са най-важни за други хора, каза още тя.
 
Счита се, че бежанците вървят към Западна Европа заради тези ценности, което е глупаво. Кой организира махането на т.нар. диктаторски режими, откъде възникна ИДИЛ? тези бежанци се трупат в Турция вече 3-4 години. независимо че турската икономика е мощна, те не са длъжни да издържат тези хора. Трябва рязко да се намали, да не кажа пресече потока бежанци. Сега и европейските държави започнаха да правят огради.

Очевидно тази общност на световните ръководители създаде ситуация, с която да се махат диктаторите, но така се създаде ситуация, в която се изродиха нещата и се появиха тези фундаменталисти, които може и да са съществували. В Брюксел, Париж и Лондон положението не виждам как ще се оправи, но те си имат управи, каза Дончева.

Ние сме неатрактивни и това е много хубаво и трябва максимално да използваме това обстоятелство, докато можем. Ние да се погрижим това да не става в нашите квартали. Българската държава трябва да работи върху ислямски маси на определени места, трябва да си доизгради границата. Хубаво е ние да затворим границата и най-вече да искаме от международната общност решение. Очевидно Асад трябва да бъде възприет като фактор на стабилността, независимо от това, което са мислели до момента. Ако Меркел ги иска в Германия, няма проблем, да си ги взима със самолети от Турция.

Войната е започнала и без бойно поле, констатира Дончева. Трябва да сме наясно, независимо че ние не сме на фронта. Когато е имало война в България, хората са напускали града и са се заселвали кой където може, по селата. Алтернативата започва със здравомислещи мерки, опазващи живота и здравето. Какво ще решат в Париж, Брюксел за големите групи, не знам, но бежанската вълна стимулира процеса. Може би една част от тези хора са изпратени съзнателно там, предположи Дончева. За мен е абсурдно след всичко това да кажеш, че тези бежанци ще поправят демографските проблеми. След като толкова години не успяха да ги интегрират за 2-ро, 3-то поколение, при това хора от бившите им колонии, как ще стане това. Въпросите наистина са всемирни; християнската религия трябва да се бори за запазване на съзнанието на хората. Процесите текат в политико-религиозен микс, когато в битка за територии, ресурси, пари и влияние върху народи религията се използва като средство.

Не всички решения, които ни се дават отвън, са панацея, трябва да мислим за нашите интереси със собствените си глави, това не е егоистично и махленско. Когато се води война, държавите исторически изгарят във времето, защото няма как да не направиш погрешна стъпка. но това, което прави Вишеградската четворска, показва на западните идери, че хората там не са кухи лейки. А ние отиваме на Европейския Съвет и питаме за какво ще гласува Меркел. Аз не мога да си обясня позицията на президента, в какъв контекст обясняваш, че Москва запалила хибридна война. Това ли е цената на втория мандат? Нямам думи, да сте чули МнВР да е казало една дума, в международен план ти си една безгласна буква, попита тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4342 |13.11.2015 Путин: България и ЕС торпилираха „Южен поток” . 3| 5119 |11.11.2015 Харалан Александров: Менторско е отношението на Вартоломей към България . 12| 5077 |10.11.2015 Анализатори: България е държава с една властваща партия . 5| 5959 |10.11.2015 България плаща на Дидо Дънката 40 000 Е за "Медузи"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads