Реклама / Ads
6| 4886 |13.05.2015 НОВИНИ

ДПС натисна Борисов за здравната реформа, той моли за търпение

.
Премиерът Бойко Борисов Източник: Булфото
Моля ви за повече търпение относно здравната реформа. Надявам се до 10-ина дни да я имаме разписана.
 
Това помоли премиерът Бойко Борисов народните представители по време на блиц контрола в Народното събрание. Той обясни, че самият министър на здравеопазването Петър Москов му е обещал, че до седмица ще са готови табличките за промените в сектор Здравеопазване.

Молбата на Борисов дойде в отговор на въпрос на ДПС, които поискаха да разберат дали премиерът следи процеса на здравната реформа.

"Не се ли опасявате, че може да се стигне до провал и този провал да не е само за министър Москов, а за целия кабинет?", попита зам.-председателят на парламентарната група на движението Тунчер Кърджалиев. Той използва момента и да напомни, че от ДПС оценяват подготвяната от правителството реформа в сектор Здравеопазване като псевдореформа.

В отговор Борисов заяви, че здравеопазването е била най-слабата сфера в предишния кабинет на ГЕРБ. Той припомни на какъв принцип тогава е действано и че е сменил четирима министри, които по думите му не са се справили. "С министър Москов сега съм провел може би десетина срещи и с това, което съм запознат, считам, че екипът на МЗ иска да направи нещо наистина много смислено", каза премиерът.

"Моля да проявим още малко търпение и кредит на доверие. Знам, че в парламента е мода първият вот на недоверие, към което и правителство, да е на тема здравеопазване. Но аз виждам усилието и желанието в министър Москов", бе отговорът на Борисов.

"Ние сме склонни дори и неприемливия език на министър Москов да приемем и да сме търпеливи. Ние приемаме всичките му констатации за сегашното състояние на здравеопазване, ние приемаме и целите", увери от своя страна ДПС депутатът. „Но въпросът е, че се чува, че това едва ли не е динена кора, подложена на партньори в коалиционното управление. Ние не се заяждаме. Ние сме разтревожени и заради това приемете този сигнал като аларма", заключи Кърджалиев.

"В едно коалиционно управление успехите и провалите са общи, така че конспирации за динени кори и мълчаливи депутати от ГЕРБ не приемам", каза му Борисов."Лично аз имам огромно доверие в министър Москов като специалист, като човек, както и в неговия екип от зам.- министри", заяви още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6209 |12.05.2015 Гоблен с лика на Борисов взриви Фейсбук . 14| 4654 |12.05.2015 Делийски за Фрог: Москов демонстрира арогантност и инат, Борисов го сменя . 27| 4446 |12.05.2015 Кадиев: Борисов лъже, че е гладувал . 40| 11515 |12.05.2015 Н. Цонев за Фрог: Борисов е купил и bTV

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads