Реклама / Ads
13| 3540 |17.06.2023 НОВИНИ

Дрон е бил засечен в Киевска област, Русия провежда атаки в Украйна без успех

.
В Киевска област е засечен руски безпилотен самолет
В Киевска област е засечен руски безпилотен самолет, поради което силите за ПВО действат. Това съобщиха от Киевска областна военна администрация и ВВС на въоръжените сили на Украйна.
 

Военната администрация на Киевска област призова жителите да останат в убежища и други безопасни места по време на предупреждение за въздушна атака.

 

Преди това ВВС съобщиха, че на север е наблюдавано движение на БПЛА от неуточнен тип. Предупреждение за въздушна атака е издадено в Черниговска и Киевска области, но не и в град Киев.

 

По-късно Сергей Попко, началник на Киевската градска военна администрация, съобщи, че „в северните покрайнини на Киев е наблюдавано движение на неустановен тип безпилотен летателен апарат; в областта може да се извършва работа на системата за противовъздушна отбрана“.

 

В 18:46 ч. в Киевска област въздушната тревога е включена почти два часа. Сигналът обаче е издаден и в Черниговска, Сумска, Полтавска области и някои други региони.

 

В събота, руските войски провеждат настъпателни операции на фронта Купянск, Лиман, Авдиевка, Маринка и Шахтарск, но не успяват да постигнат никакъв успех. Това съобщиха от Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във Facebook.

 

През деня руснаците са нанесли 37 въздушни удара и са извършили 19 атаки с реактивни системи за залпов огън. Вероятността от ракетни и въздушни удари в цяла Украйна остава висока.

 

Войските на нашествениците продължават да съсредоточават основните си усилия на фронтовете Лиман, Бахмут, Авдиевка и Маринка, тежките битки продължават. За денонощието са регистрирани 22 бойни сблъсъка.

 

На Волинския и Полиския фронт оперативната обстановка остава почти същата като преди. Няма доказателства, че Русия формира някакви настъпателни части там.

 

Подразделения на руските въоръжени сили преминават обучение на полигони в Република Беларус, преди да бъдат изпратени в районите на бойни действия в Украйна.

 

На фронтовете в Сиверщина и Слобожанщина руските войски поддържат военно присъствие в районите, граничещи с Украйна.

 

През деня те нанесоха въздушен удар по село Янжуловка, Черниговска област. Минометни и артилерийски атаки са регистрирани в населените места Янжуливка, Костобобрив, Хремич в Черниговска област, Чуйкивка, Бачивск, Сваркове, Атинске, Старикове, Бояро-Лежачи, Стари Вирки, Соснивка, Искрискивщина, Волфине, Басивка, Миропилия, Степок, Краснополя, Новодмитровка,  и др.

 

На фронта Купянск руснаците провеждат настъпателни действия в посока Новоселивске в Луганска област и Берестово в Харковска област, но не постигат успех.

 

Фихоливка, Дворична, Западно, Камянка, Кисливка от Харковска област и Новоселивске от Луганска област бяха подложени на артилерийски и минохвъргачен удар.

 

На Лиманския фронт нашествениците провеждат настъпателни действия в посока Билохоривка, Луганска област, но не постигат нищо.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2587 |15.06.2023 Девет дрона атакували Крим през нощта, твърди Русия . 1| 2652 |11.06.2023 Два дрона са се разбили в Калужката област в Русия . 6| 2552 |10.06.2023 Трима убити при нападение на руски дрон в Одеса в ранните часове на деня . 5| 2849 |05.06.2023 CNN: Украйна има група от диверсанти в Русия. Киев ги снабдява с дронове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads