Реклама / Ads
16| 5385 |12.07.2020 НОВИНИ

Два дни след заповедта на Ананиев: Нощните заведения отново отварят врати

.
Ричард Алибегов
След краткото прекъсване - отварят нощните заведения. Това стана ясно след брифинг на здравното министерство. Разрешава се посещението на нощните заведения на открито и закрито при спазване на площ от 1 кв. м на човек, обясни зам.-здравният министър Жени Начева. Промените влизат в сила от утре. Провеждането на групови събития (сватби, кръщенета и други) също се разрешава.
 

Клубове и дискотеки преустановиха дейността си за пореден път тази година. Причината - епидемията от COVID-19 и ръста на заразени с коронавирус у нас. Това наложи връщане на част от по-строгите мерки за борба с разпространението на инфекцията.

 

Промяната в заповедта на здравния министър идва два дни след издаването й.

От полунощ на 10 юни в сила влязоха редица ограничения:

 

Спортните прояви - тренировки и състезания да се провеждат без публика.

 

Дискотеките и нощните барове на закрито затварят.

 

Забраняват се груповите празненства над 30 души.

 

Малките събирания трябва да се провеждат при спазване на дистанция.

 

Кина, театри и концерти ще продължат да работят с 50% от капацитета си и нужната дистанция.

 

В заповедта на министъра беше записано още, че заведенията на открито продължават да работят, но с 50% от капацитета си и при спазване на дистанция от метър и половина между посетителите.

 

"Не мислим, че ние сме развъдник на заразата. В момента единственият затворен бранш е този на нощните заведения, а заетите в него са 80 000", отсече Алибегов.

 

Промяната се случи след остра реакция от страна на представители на бранша. Недоволството сред представителите на бранша се е покачило драстично заради протестите, които събират хиляди граждани на площада под прозорците на властта.

 

"След като толкова много хора могат да бъдат по площадите, не считаме, че ние трябва да стоим без работа и пари. Колкото повече тестове се правят, толкова повече, болни има, убеден съм", заяви още Алибегов.

 

"Ние сме единственият затворен бизнес. Не считаме, че това е правилно и редно", коментира Ричапд Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията.

 

"Няма логика. Логиката само нашите служители да стоят без работа? Това ли е? Стадионите отвориха", отсякоха от бранша.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 7446 |12.07.2020 Десислава Иванчева: Г-н Борисов, имахте последен шанс да покажете чии интереси защитавате . 4| 3957 |11.07.2020 Почти 300 потвърдени случая на COVID-19 за последните 24 ч. . 7| 18969 |10.07.2020 Адв. Михаил Екимджиев за Фрог: След избора на Гешев ние живеем на „долната земя“. За да сме „горе“, трябва да победим чудовища . 19| 6304 |10.07.2020 Тома Биков: Служителите на НСО от ”Росенец” да бъдат разследвани и уволнени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads