Реклама / Ads
6| 4991 |06.12.2011 НОВИНИ

Две групи палят в София

.
От средата на миналата седмица всяка нощ в столицата има по няколко изгорели коли.
 

Две различни групи палят колите в София. По тази версия работят разследващи след направен внимателен анализ на престъпленията от последния месец, пише Монитор. Смята се, че в кв. „Младост” действат местни, които познават отлично района. Затова си позволяват дори когато има повече полицаи наблизо, да палят автомобили. Пожарите в кв. „Хаджи Димитър” се смята, че са дело на други извършители, които или са се вдъхновили от изпепелените возила в „Младост” и искат да подражават на извършителите, или използват момента, за да си разчистят сметкитес недолюбвани съседи. Тази версия съобщиха пред „Монитор” три независими източника.

Заради серията палежи в момента всички полицаи в София, без значение в какви отдели работят, са натоварени със задачата да събират оперативна информация за възможните извършители. От средата на миналата седмица всяка нощ в столицата има по няколко изгорели коли. В неделя сценарият се повтори. Около 21 часа дежурният в Седмо районно получи четвърто обаждане през последните дни. Този път телефон 112 набрала притеснената Калина Димитрова, живееща на втория етаж в блок 5 в кв. „Дървеница“. Жената обяснила, че гори стара дървена постройка, използвана преди години за поща. От нея пламъците се прехвърлили върху сив „Мерцедес”, стара каравана и „Форд Фиеста”.„Видях силна светлина, която се отразяваше в прозореца, и излязох да проверя какво става. Притесних се много, защото помислих, че огънят ще тръгне към кооперациятагореше на метри от нея”, разказа Калина. След като се обадила за помощ, жената тръгнала да чука по вратите на съседите си. Мерцедесът бил собственост на семейство от третия етаж, което имало гости и отскоро се нанесло в блока. Фордът го карала пенсионерката Катя Ковачева, която е инвалид и колата е единственият й начин за придвижване. В уплахата си хората от кооперацията започнали да хвърлят пластмасови бутилки с вода в пламъците с надеждата, че ще ги изгасят. Други грабнали туби, които стоели между етажите за миене на входа, и започнали да ги изливат. Мъж от партито на третия етаж събрал смелост и влязъл в пламъците, за да избута форда на трудноподвижната Ковачева. За мерцедеса обаче нямало никакъв шансзащото бил паркиран непосредствено до горящата дървена постройка. Късмет извадил собственик на нова „Хонда Сивик”, който успял да я премести, преди да я стигнат пламъците. Хора от квартала обясниха, че докато пристигнат пожарните, караваната, мерцедесът и пощата били напълно изгорели.„Дойдоха три пожарни, но им свърши водата”обясниха очевидци пред „Монитор”.Според съседи възможно било пощата да е подпалена от клошари, които от време на време се събирали там. Пред „Монитор” Калина Димитрова разказа, че е имало хора в бараката, защото като излизала да хвърля боклука, били пуснати пердетата и поставени картони на прозорците, които ги нямало преди това. Веднага след това в Седмо районно бил разпитан бездомник от кварталана име Марин, но бил толкова пиян, че не можел да говори смислено, поради което вчера беше привикан отново за разпит, но не беше задържан като заподозрян.

Три часа след пожара в Дървеница, точно в полунощ, пожар избухнал и в „Люлин” до блок 981. Първо бил запален „Фолксваген Пасат”, който изгорял до основи. От него пламъците се прехвърлили и върху нов микробуси „Фиат Пунто“. Огънят унищожил гумите и огледалата на паркиран наблизо „Форд“.„Въпреки че е застрахован, сега ще ми платят само половината от парите”, обясни собственикът на буса Красимир Куцов, който има строителна фирма. След като се запалил, фиатът тръгнал на собствен ход към близката кооперация, но изминал само 2-3 метра и спрял, без да се забие в сградата. (Монитор)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 4971 |05.12.2011 Трактори окупират София за три дни, може и повече . 6| 5341 |05.12.2011 Психолози: Палежите в София не говорят за класически пиромани . 8| 4959 |05.12.2011 Тракторите влизат в София . 2| 4663 |04.12.2011 170 машини шестват из София в понеделник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads