Реклама / Ads
112| 9390 |17.07.2013 НОВИНИ

Едвин Сугарев в реанимация на системи

.
Едвин Сугарев Източник: Булфото
Поетът и общественик Едвин Сугарев е постъпил в реанимация рано тази сутрин. През последните дни здравето му рязко се влоши в резултат на гладната стачка, която той прави срещу кабинета Орешарски.
 

Рано тази сутрин Едвин е постъпил в болница, той е в реанимация, съобщи за Фрогнюз журналистката Даниела Горчева, която малко преди това е разговаряла със съпругата му Мери и е получила информацията от нея. Състоянието му се е влошило предишните дни, преди два дни самият той каза, че има кетоацедоза.

След 22-дневен глад на вода и чай организмът на Едвин Сугарев е отслабнал и той е поставен на системи, заяви по БНР директорът на Александровска болница д-р Костадин Ангелов.


Припомняме, че и децата на Едвин Сугарев започват гладна стачка в подкрепа на баща си. В отворено писмо, разпространено до медиите, се казва: "Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност. Въпреки молбите, които отправиха към тебе интелектуалци, общественици и граждани чрез множество писма, решението ти да продължиш беше твърдо. Въпреки загрижеността и съветите на семейството ти и всички твои приятели решението да продължиш беше твърдо. Въпреки влошаващото ти се здраве решението да продължиш беше твърдо. Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута. Затова днес, на двадесет и втория ден от началото на протеста ти, ние, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, започваме гладна стачка в знак на съучастие в твоя граждански жест. Не приемаме да живеем в общество, в което той – както и протестът на хилядите българи – не осъществява своето предназначение. Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме".

Писмото е подписано от Борис Сугарев, Ела Сугарева-Макгий, Йоан Сугарев, Кристиан Сугарев, Стефан Сугарев, Тея Сугарева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 5166 |16.07.2013 Сугарев: Над България пада мрак, няма да прекратя протеста си . 60| 5025 |15.07.2013 Приятели на Сугарев: Гладуването е равностойно на самозапалване . 23| 5348 |15.07.2013 Нови гладни стачки в подкрепа на Едвин Сугарев . 35| 5424 |08.07.2013 Още двама започват гладна стачка в подкрепа на Едвин Сугарев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads