Реклама / Ads
0| 4475 |27.03.2020 НОВИНИ

Ейдън от Малта пред Фрог: Нямаме голяма болница, недостигат и лекари

.
Ейдън Вела
Засегнат съм пряко от епидемията. Служител съм на летището и в момента прекарвам по-голяма част от работното си време вкъщи. Има редуциране. Притеснявам се за бъдещето си с тази професия. Не знам какво ще се случи накрая. Няма позитив от ситуацията, но се научих да не приемам нищо за даденост. И… да си мия ръцете!
 

Това сподели Ейдън Вела - 22-годишен специалист по Корпоративна и социална отговорност към летището в Малта.

 

Островната държава е най-малката страна-членка в Европейския съюз - и по население, и по площ. Жителите и наброяват малко над 400 000 души. Болни от коронавирус към днешна дата са 134.

 

“Здравните власти казват, че в момента всички са в добро състояние. Повечето са под домашна карантина и получават лекарска помощ от там. Нямаме голяма болница в страната и идеята е да не се заемат легла. Въпреки това системата ни е добра. Една от най-добрите болници в ЕС е именно в Малта”, категоричен е Ейдън.

 

По думите му хората са в огромна паника - презапасяват се с какви ли не стоки, а истерията се е прахвърлила и в социалните мрежи. Много от приятелите му са без работа.

 

“Трудно е. Хората нямат никакви доходи и е страшно, защото не знаеш колко ще продължи това и дали няма да доведе до фалити. Единствените обекти, които работят са магазините и аптеките. Държавата все пак отпуска помощ за засегнатите от епидемията - отпуска средства за всички в туристическата индустрия, ресторантьорството, хотелиерството. Правителството прави необходимото и помага”, обясни още Ейдън.

 

В момента в страната важи “частична карантина”. Работят само обекти от първа необходимост. Има и сериозна глоба за неспазване на карантината - 3000 евро, ако властите те хванат в крачка.

 

Какво сподели пред Фрог Нюз и Марике Оранхе от Нидерланди ТУК.

 

Коментарът взе Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4799 |27.03.2020 Адв. Белянова: Грозно и недопустимо е така да се отнасят представителите на народа с народа . 2| 3835 |27.03.2020 ЧЕЗ Разпределение не извършва планирани дейности по електроразпределителната мрежа . 4| 4684 |26.03.2020 Британската транспортна полиция с предизвикателство към останалите вкъщи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads