Реклама / Ads
2| 5123 |21.01.2014 НОВИНИ

Екип на "Алфа" нахълта в офиса на Стефани Дюмортие

.
Екип на телевизия "Алфа" е предизвикал днес скандал в сградата на Франкофонския център във Варна на ул. "Асен Златаров".В същата сграда се намира и офиса на аташето по образованието към френското посолство у нас Стефани Дюмортие. Нейното име стана публично известно с това, че е направила забележка на Волен Сидеров в злополучния полет от София до Варна, заради ситуацията в който главният прокурор поиска имунитета на депутата.
 

Репортер и оператор на телевизията са се опитали да влязат в офиса на Дюмортие, за да вземат интервю от нея. Отказът й обаче станал повод за агресивно поведение от страна на екипа на телевизията. Малко по-късно от франкофонския център във Варна са подали сигнал в полицията, откъдето на мястото е бил изпратен екип. В момента Стефани Дюмортие, както и служители на Франкофонския център във Варна се намират в сградата на Първо районно управление на МВР във Варна.

От посолството на Франция у нас съобщиха, че са получили информация за случилото се във Варна от публикация в медиите, но отказаха коментар по нея. Подробности за скандала до момента не съобщават и от Областната дирекция на вътрешните работи във Варна. "Работещите в сградата на Франкофонския институт във Варна са се почувствали притеснени от екипа на телевизия "Алфа" и са потърсили съдействие от органите на реда", каза по-рано днес говорителят на полицията в града Ивана Милева.

Стефани Дюмортие, както и служители на Франкофонския център във Варна са дали информация за случилото се в Първо районно управление на МВР в града. До момента обаче нито Дюмортие, нито директорът на "Алианс франсез - Варна" Милена Ангелова отговарят на мобилните си телефони. "След скандала на летище Варна, в който беше замесена г-ца Дюмортие, решихме да я потърсим като "другата страна" в случилото се, но тя отказа да разговаря с нас", е обяснил един от тримата служители на телевизия "Алфа". Той бе цитиран от свидетел на днешния случай, който пожела анонимност.

Пак според същия свидетел, преди да посети Франкофонския център във Варна, телевизионният екип е търсил контакти с полицая Костадин Колев и бизнесмена Димитър Бахнев, за които до момента се твърди, че са пострадали от ударите на Волен Сидеров по време на скандала на Летище Варна на 6 януари т.г. Районна прокуратура-Варна вече е сезирана за поредния екшън с представители на "Атака".
Информацията бе потвърдена и от говорителката на районната прокуратура Десислава Йотова, твърди Блиц. Тя обясни, че Дюмортие се оплакала по телефона, че журналистите я снимат без нейно позволение. "Действително участниците в днешния скандал пред сградата на "Алианс Франсез" не са били отвеждани в районното управление", заявиха неофициални източници от местната полиция. Органите на реда били извикани в "Алианс Франсез", след като "отказът на Стефани Дюмортие да не разговаря с телевизия "Алфа" не бил уважен от репортера и оператора". На място са снети сведения от участничката в скандала на варненското летище отпреди две седмици. На базата на писмените сведения полицията извършва своята проверка. Заради липсата на кой знае какво нарушение от страна на репортерите е възможно случаят да мине само със съставяне на предупредителен протокол, но тъй като писмените сведения са изпратени в районната прокуратура, съществува хипотетичен вариант да се образува преписка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5423 |21.01.2014 Екип на тв Алфа предизвика скандал във Франкофонския център . 16| 6872 |08.11.2013 Цигани претрепаха телевизионен екип . 39| 6135 |28.10.2013 Гонят "Алфа", щипят репортерка на ТВ7 пред СУ "Климент Охридски" . 13| 13291 |05.10.2013 Скандално: Екипът на BBC пиянствал всяка нощ в "Слънчев бряг"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads