Реклама / Ads
17| 7776 |26.02.2010 НОВИНИ

Ексминистър Арсенова брани мъжа си, напада онкоболна

.
Долорес Арсенова
Не стана ясно на каква цена е купувано и продавано животоспасяващо лекарство от фирмата на мъжа на ексминистърката.
 

Аз съм обикновена жена, майка и съпруга, като вашите зрители, обяви по БТВ бившият министър на околната среда и водите Долорес Арсенова. Според нея медиите направили усилия, да разнесат, че фирмата на съпруга й била нейна фирма; така било "насáдено" в публичното пространство, каза тя. Разговорът започна кротко, но впоследствие бившата министърка взе думата, повтаряйки една и съща теза:

Лекарствата навсякъде по света се купуват от строго определени места и от лицензирани фирми, а не от битпазар, каза Арсенова. Първата голяма лъжа е, че т.нар. оригинален продукт доцетаксил и "нашият", наречен генерик, са се продавали на едни и същи цени, продължи тя. Нашият се е продавал на по-ниска цена, каза Арсенова. Какво значи оригинал и както генерик? - Грубо е внушението, че генерикът е с по-евтини и негодни съставки, добави тя. Техният бил продуктът, продаван на по-ниска цена.

Груба била и лъжата, че тяхната фирма източила държавния бюджет, напротив тя спестила 14 млн лв, продължи Арсенова. Тя не пожела да обяви точната сума на която е купувано лекарството, но упорито заяви, че фирмата на мъжа й не била продавала с 300% надценка лекарството. Тя обеща, че ще отиде отново в БТВ, за да каже цената, ако от фирмата й разрешат. Арсенова каза, че децата й се притесняват, а свекърва й плаче заради обвиненията към мъжа й.

Frognews.bg напомня, че Теодора Захариева обвини мъжа на бившия министър Долорес Арсенова, че е получавал тройно повече пари за един флакон от жизненоважното лекарство. Пациентска организация обвини фирмата на мъжа на бившата екоминистърка Долорес Арсенова, че е предизвикала кризата с лекарства за онкоболни. Според Теодора Захариева фирмата „МС Фарма" е получавала тройно повече пари за един флакон. Арсенов получавал от държавата 980 долара на флакон, а лекарства са стрували 300 лева.

Арсенова заяви по този повод, че Захариева била рекламно лице на същото лекарство и заплашвала фирмата на съпруга й, че ще легне пред съдебната палата, ако бъдат допуснати до конкурс.

В същото време Арсенова се оплака, че децата и свекърва й страдали, че срещу съпругът й се отправяли обвинения.

Водеща и Арсенова си стиснаха ръцете
и се разбраха в понеделник ексминистърката отново да отиде в студиото, за да каже на каква цена било купувано лекарството и на каква е продавано.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4862 |18.02.2010 БАН брани имотите си . 4| 5020 |08.02.2010 Парамов: Ако бившите министри бяха по-грамотни, щяха да бъдат преизбрани . 1| 4666 |21.01.2010 Министър брани „Столичная”, Путин му благодари . 9| 5046 |21.01.2010 И новата власт забрани стачките пред парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads