Реклама / Ads
1| 4341 |03.01.2019 НОВИНИ

Експерт: За пореден път премиерът се намесва в спор между АПИ и Столична община

.
Председателя на Българско обединение на шофьорите Христо Радков.
Идеята за винетка по северната тангента на София е сериозна чиновническа некомпетентност. Нищо не налага премиерът Борисов да се намесва в спор, който е между АПИ и Софийска община.
 

Според председателя на Българско обединение на шофьорите Христо Радков за пореден път се налага премиерът да се намесва, за да се реши много лек спор между АПИ и Столична община, които явно не могат да комуникират помежду си.

 

Премиерът Бойко Борисов обяви в Министерския съвет след заседанието на кабинета, че в бъдеще по Северната тангента на София ще се пътува без винетка. По думите на Борисов положението няма да бъде променено, тъй като в хазната са влезли достатъчно средства, обясни Борисов.

 

Според Христо Радков идеята за винетка в този район е сериозна чиновническа некомпетентност.

 

"Не може за един път в урбанизирана територия да се изисква винетен стикер, при положение, че е трансевропейски коридор. Всеки който е навлязъл - той до там си е заплатил. Единствените, които в допълнение трябва да заплатят, са хората, които живеят около тази скоростна тангента. Ясно е, че това нямаше да стане", обясни в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Радков.

 

Христо Радков е на мнение, че софтуерът на е-винетките е трябвало да дава възможност стикери да бъдат купувани за определен период - от дата до дата, а не за ден, уикенд или месец. Той коментира и проблемите с терминалите за електронни винетки, тъй като се оказа, че много от тях не работят правилно. "Ние трябваше да сме подготвени - на 1 януари трябваше да кажем готови сме и стартираме. Оказа се, че целият софтуер е пълен с бъгове и тепърва ще ги оправяме в движение. Какво пречеше тази система да се пробва от 1 ноември например?", коментира експертът.

 

"Основното нещо е да се направи пътят. В последната голяма катастрофа през предходната година, когато загинаха 5 души основният проблем беше пътят, защото никой просто не го беше обработил предварително, което не е толкова трудно. Много, много просто, но за някои скъпо", категоричен беше Радков относно множеството инциденти по пътищата.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5698 |13.12.2018 Премиерът от Брюксел разпореди да се улесни конфискацията на имущество . 4| 3864 |12.12.2018 Експерт: При 60% отопление на газ, въздухът ще е чист като във Виена . 2| 5182 |02.12.2018 Експерт: Тръмп реагира правилно за конфликта Русия – Украйна . 6| 5286 |30.11.2018 Експерт: От тавана в килията на Иванчева тече фекална вода, условията са унизителни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads