Реклама / Ads
2| 6304 |20.02.2019 НОВИНИ

Експерти: Оставка няма, защото не вярват, че могат да спечелят изборите

.
Весилава Танчева и Манол Глишев
ГЕРБ не са убедени, че ще спечелят изборите и заради това Борисов не подава оставка. Ако населението разбере, че парите му зависят от промяна, само тогава ще реагира. Ако в България можеш да изтрием няколко клипа и статии, не можеш да забраниш на испанската прокуратура да разследва една къща.
 

Това са част от коментарите на политическият PR Весислава Танчева и Манол Глишев в предаването "Честно казано с Люба Кулезич".

 

Весислава Танчева коментира, че през  2009 г. промените в Изборния кодекс бяха въведени от тройната коалиция, но в крайна сметка всички мажоритарно посочени кандидати се оказаха от ГЕРБ. "Въпреки, че искат да запазят властта си, не винаги успяват да раздадат картите така, че само за тях да има козове.", каза Танчева. Тя допълни, че от промените, които направи Мая Манолова и всички следващ промени водят единствено до печелене на изборите от ГЕРБ.

 

Никоя партия, от 1990 година  до сега, никой не е пожелал да изчисти милионите мъртви души от списъците. Това е единственият консенсус  между всички партии, каза Танчева.

От Първанов насам не сме чули лидер на БСП да твърди, че алианса трябва да се разпадне

 

БСП бламира не само Цветанов с решението да не влиза в НС, но и целия парламент. Аз също виждам театър. Виждаме едно подаване на топката. ГЕРБ и БСП са наследници на БКП – те са двете лобита в БКП. Имаме наследници на политическата номенклатура. 

От 2000 година има повтарящо се поведение на медиите.

 

Танчева коментира информациите за поредицата арести на свидетели по делото КТБ с думите, че има неща, които управляващите не могат да контролират и това ги дразни. „Имат страх. Страхът от няколко неща, които се развиват извън контрола на местната диктатура. Те не могат да го пребият, не могат да им пратят нападжии, не могат да ги смачкат, не могат да накарат посланиците в България да поискат сметка, за това което касае техните народи. Да, ние няма да станем членове на Шенген, не защото не сме изпълнили правила,  а защото техните служби разследват паспорти, книжки и други . Ако в България можеш да изтрием няколко клипа и статии, не можеш да забраниш на испанската прокуратура да разследва къща. Това че се арестуват хора по доноси го няма в новините, има новина за морбили.“

 

На 20 февруари 2013 година Борисов отиде в парламента и каза, че Доган го е поръчал и подаде оставка. Имаше контролирано сбиване тогава. Той подаде оставка, защото знаеше че ще спечели изборите. Обяви, че не иска да виждал кръв по улиците.  Сега ГЕРБ не са убедени, че ще спечелят изборите и заради това Борисов не подава оставка.

 

Нали си даваме сметка, че Пеевски е олицетворение на едно неприключващо управление на ДС. За да приключи всички агенти трябва да изчезнат от банките, от бизнеса. Докато не съживим медиите и съдебната система, това няма да се случи. Никой друг не може да преведен на човешки език връзката между неработещата съдебна система и празния джоб на хората. Докато хората не виждат връзката ще протестират, че е скъп тока.

 

Манол Глишев попита риторично трябва ли да се занимаваме с тази избирателна шашарма? Ням правителство, което да се занимава с Изборния кодекс , когато идват избори. Няма текст, който да задоволи която и да било партия, каза още той.

България е преживявала още по-лоши неща дори и от ГЕРБ. "Само че целуфанът им за опаковка намирисва на анцуг", заяви Глишев.

 

БСП много хитро се разкара от Народното събрание. Ако може да няма кворум когато се ратифицира договора на Северна Македония. 

 

ГЕРБ не са измислили наглостта, те само я усъвършенстват.  Няма не седмица, няма ден в който няма скандал. България е частно предприятие, зле управлявано при това. Борисов и Корнелия са лицето на една и съща монета и тя е фалшива.

 

Борисов не се опитва много да крие, че страната се управлява от него. На него законността не му е много важна, да важно е да има там някакви институции, но той да решава нещата. Човекът така разбира държавата. Негови банкери са обслужвани от НСО и това се знае.

 

Действително излизат лоши новини, но те са контролирано лоши новини.  Допускам, че това е пиар стратегия. Не става дума само за изборния кодекс и само за морбили. От това трябва да се направят изводи, но хората не го правят.  В България всичко е само  и единствено лъжа.

 

Ако населението разбере, че парите му зависят от промяна, само тогава ще реагира, каза Глишев.

 

Ако реша, че ГЕРБ ще спечели, ще гласувам за дявола, ако реша, че БСП ще спечели пак ще гласувам за дявола. Ще гласувам с невалидна бюлетина, беше категоричен Глишев.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4155 |20.02.2019 Калоян Паргов: Анализ на причините за липсата на шофьори в градския транспорт няма, има протести . 2| 4241 |19.02.2019 Зам.-шефовете на СГС подадоха оставка . 5| 4106 |15.02.2019 ”Глас Народен” призова за незабавна оставка на правителството и на парламента . 6| 4620 |14.02.2019 Демократите: Оставка на Цацаров и на шефовете на ДАНС заради доларите на Мадуро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads