Реклама / Ads
36| 8732 |21.05.2019 НОВИНИ

Елена Йончева: Внесохме в прокуратурата сигнал за Къщата в Барселона

.
Елена Йончева и Корнелия Нинова
Въпросната къща в Барселона наистина не се води на г-н Борисов, каза пред bTV Елена Йончева и настоя да се разследват парите, постъпили по сметка на Борислава Йончева. „Сумата е била над 1 млн. лева. Пътят на парите водят до братовчед на Борисов и фирма ”Ипон”. Водят до Иван Създов, управител на корт ”Банкя” и братовчеда Иванов, който наследява целия бизнес на Борисов и фирмата ”Ипон”, допълни тя.
 

Ние сме внесли сигнал в прокуратурата и днес ще предоставим документи за твърденията си, допълни тя. В тази връзка Йончева попита дали Радослав не е скритото лице за правене на бизнес на Борисов в София.


Доверих се на Йончева, защото вече работехме в екип в парламента. Определихме проблемите, които стоят на дневен ред, а именно корупцията. Вече я познавах като смел човек, който няма да се огъне и е компетентен по тези въпроси. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.






"Липсва ми журналистическата професия. Знаех срещу какво се изправям, но не очаквах ударите на мафията да са толкова жестоки. За разкриването на мафията разчитаме на прокуратурата". Това каза водачът на евролистата на БСП Елена Йончева.

 

Те коментираха опасенията на министър-председателя, че се готви нова афера тип "Костинброд" преди евроизборите. „Г-н Борисов управлява чрез всяване на страх. По този начин си търси оправдание за предстоящата загуба на евроизборите“, заяви Нинова.

 

Според Йончева фигурата на г-жа Кьовеши, която беше шеф на специалната прокуратура за борба с корупцията в Румъния, плаши ГЕРБ. Факт е, че при гласуването на кандидатурата ѝ, представителят на правителството е гласувал "против".

 

„Не чета учебници на КГБ“, каза с усмивка Нинова.


„Свекърът ми е собственик на една къща за гости. не съм била в конфликт на интереси, защото не съм го познавала, когато тя е строена. През 2015 година е имало проверка, но не са установени нарушения“, уточни Йончева.






Според Нинова това е моделът, който БСП иска да промени. „Той не се решава само с оставки. "Според нас трябва да има нов закон за КПКОНПИ, нов орган, европейска прокуратура в Кьовеши начело и двама европейски прокурори в България, настояваме за контрол в българската прокуратура. У хората има усещане, че няма справедливост“.

 

Нинова добави, че вярва, че Елена Йончева ще бъде оправдана по всички обвинения за пране на пари и връзки с фалиралата КТБ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4709 |14.05.2019 Елена Йончева: Организираната престъпност се е сляла с държавата . 13| 5696 |24.04.2019 Е. Йончева: Атакуват ме, за да се отклони вниманието от корупционните схеми на ГЕРБ . 20| 5215 |24.04.2019 Елена Йончева: Корупцията при европроектите е затворен кръг . 6| 5890 |22.04.2019 Елена Йончева извади ”оригинален” запис срещу министъра на културата Боил Банов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads