Реклама / Ads
23| 6226 |15.01.2012 НОВИНИ

Елеонора: Искам възмездие за убийците на сестра ми

.
Мирослава Николова
Елеонора Николова от Перник заяви, че иска справедливост за убийството на 17-годишната си сестра. "Тя имаше много мечти, а те й ги отнеха. Сега искам и техните мечти да бъдат отнети", заяви опечалената в предаването „Насреща Люба Кулезич”. Тя допълни, че няма да спре да търси истината за това, какво се е случило в нощта на изчезването на Мимето.
 

 

Елеонора разказа пред водещата, че от полицията са разпространили съобщението за открития труп на Мирослава до медиите без да потърсят преди това семейството й. Тя обяви още, че началникът на БОП в Перник Христо Златков й е предложил да се оправя сама. Обвиненявал я в лъжесвидетелство и че дава информация на колегите му в София.

 

"Всичко течеше на три лагера. Хората в криминалния отдел в Перник искаха да работят, но за всяко нещо трябваше да искат разрешение от Златков", каза Елеонора.Тя разкри, че след като е дала гласност на това, което се случва по разследването с изчезването на по-малката й сестра от полицията са й отказали съдействие.

 

Николова е на мнение, че от полицията в Перник, където е бил подслушван телефонът й, изтичала информация, която е казвала само на Христо Златков. Момичето чувало думите си от хора, които не е виждало дълго време, а те обяснявали, че ги знаят от "дирекцията".

 

За сестрата на жертвата много въпроси остават без отговор – двама ли са били убийците или трима, дали Стойчо се е самоубил, или е бил самоубит, дали Марио е шизофреник, или е поредният престъпник, когото съдът ще пусне на свобода.

 

Семейството на жертвата не е получило отговор на питането защо са открили тялото й съблечено. „Аз си го обяснявам с това, че Мирослава е била изнасилена”, каза още Елеонора в ефира на ТВ7.

 

„Ще настояваме за петорна експертиза. Изкарват го луд, а той не е. Това убийство е замисляно в продължение на два месеца. Може ли да го направи луд човек. Негови познати твърдят, че си е напълно нормален. Явно здравната ни система се пропуква. Ще пуснат убиеца на детето ми на свобода. Щом някой извърши престъпление, веднага го изкарват луд”, това заяви през сълзи майката на убитата Мирослава Емилия, която се включи директно от Перник в студиото на Кулезич.

 

В момента соченият за извършители на жестокото престъпление Марио Любенов – Заека се намира в психиатричната клиника „Св. Наум” в столицата. Срещу него няма повдигнато обвинение и той не си е признал, че е убил Мирослава. Като извършител на убийството той бил посочен от другия килър Стойчо Стоев – Чочо, който обаче се самоуби.

 

„Това не е нормална държава. Тук няма правосъдие.  Днес това гнусно нещо се случи с моето дете, а утре на негово място може да е друго дете. Убиецът обаче ще се измъкне. Това убийство не е извършено само от двама души. Мирослава беше силна, имаше черен колан по таекуон-до и щеше да се справи, ако бяха само двама или трима. Трябва да се търсят и други замесени в  убийството”, допълни Емилия.

 

Тя поясни, че няма подозрения кой може да е съучастник в убийството на дъщеря й.  Майката през сълзи сподели още, че е приела извиненията на премиера Бойко Борисов и се надява той да се намеси, за да се реши случая.

 

Стотици перничани се  бяха събрали пред сградата на пернишката полиция в знак на протест за всичко, което става около убийството на Мирослава. Протестиращите запалиха свещ в памет на убитата тийнейджърка. Майката й също бе там. Те направиха мирно шествие до сградата на съда, след което се разотидоха.

 

По – късно днес стана ясно, че ДНК-експертизата е  потвърдила, че откритият край Перник труп е на Мирослава. Тялото на тийнейджърката бе открит в напреднал стадий на разлагане, след излизане на резултатите момичето вече може да бъде погребано. Очаква се това да се случи утре или вдругиден. Денят на нейното погребение ще бъде ден на траур за Перник.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 80| 7214 |14.01.2012 Неволно е изтичала информация към убийците на Мирослава . 101| 17301 |12.01.2012 Борисов: Убийците на Мирослава са нейни близки . 33| 5307 |28.12.2011 Цветанов: Не воюваме със САС, искаме ефективно правосъдие . 25| 5642 |24.11.2011 Марковски: Убийците на Белнейски са още на свобода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads