Реклама / Ads
13| 9433 |01.07.2020 НОВИНИ

Емануил Йорданов: Оставката трябваше да е нагоре по веригата. Тя приключва с Борисов

.
Емануил Йорданов
Трогателна история е случаят с наркотиците и ГДБОП. Обикновено се започва с шумна реклама на прокуратурата, но ситуацията е - три дни ”Иху!” и после ”Тихо!”. Всичко изчезва от полезрението на обществото. Струва ми се, че действаме на принципа скандал потушава скандал. Оставките трябваше да са нагоре по веригата. Тя приключва с министър председателя.
 

Това заяви пред bTV Емануил Йорданов - адвокатът на Кирил Ванков, който е един от началниците на ГДБОП, който е обвинен за разпространение на наркотици и разпъване на чадър.

 

"Не е разтварян такъв чадър. Прокуратурата е събрала няколко души, които са били разработвани от двамата полицаи. Благдоарение на това те са подсъдими по две други дела. Сега си отмъщават", заяви Йорданов.

 

По думите му всичко е една трогателна история, която започва с шумна реклама от страна на прокуратурата. Голям е медийният шум, а историята след това изчезва от полезрението на обществеността. Юристът бе категоричен - показанията на наркоразпространителите са абсурдни.

 

"Моят клиент е обвинен в това, че 3 години е участвал в ОПГ, която си поставя за цел получаване на подкупи и в същото време нямаме обвинение за получаване на подкупи дори и в размер на 2 лв., какво е правил в тази ОПГ не ми е ясно“, коментира още защитата на Ванков.

 

"Този човек 15 години е в системата на МВР. Има награди. Абсурдно е твърдението, че изведнъж е разпънал чадър за наркоразпространение. Спиридонов е достоен човек. Нормално е при подобна ситуация да подаде оставка, но не мисля, че неговата трябва да е първата. Трябваше да е някой по-нагоре по веригата, а тя приключва с премиера. Нека не забравяме, че той е бил на поста главен секретар. Работил е със Спиридонов. Изведнъж той е в бяло, а другите подават оставки", коментира още юристът.

 

Йорданов бе категоричен - действа се на принципа "скандал потушава скандал".

 

"Това със сигурност не е удар срещу Борисов, защото няма как да се случи без неговото знание и съгласие. Това е нещо, замислено на много високо ниво. Сметката обаче е направена грешно. Какво ще правим, когато се разбере, че всичко това е пушилка?", попита още Йорданов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6912 |30.06.2020 Емануил Йорданов: Хубаво е да се закрие Дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР . 9| 7059 |05.06.2020 Еленко Божков: В момента кредитираме Топлофикациите на Ковачки, закъсняла е оставката на Теменужка Петкова . 15| 6157 |29.05.2020 Искат оставката на Ангелкова заради нереалните условия за малките хотели в условията на COVID-19 . 5| 6580 |28.05.2020 Емил Димитров - Ревизоро: Нямам правомощията да поискам оставката на Живков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads